Bill Kaulitz - Fenomenet från Tokio Hotel!


Detta är en artikel från DW-WORLD.DE (den spanska versionen).

Bill Kaulitz - Fenomentet från Tokio Hotel
I Tyskland är tonåringarna galna över honom, i Frankrike älskar de honom och i Usa till och med New York Times beundrar honom. Bill Kaulitz är ett fenomen. Vad döljer sig bakom hans sminkade och hans färgade hår?

Bill är en karaktär som motsätter. En del älskar honom och kan inte sluta skrika när de är nära honom och andra hatar honom och brännmärker honom som en person som kräver mycket. Man kan diskutera för eller emot, men det kan inte nekas att den killen har talang! Hans stil, hans karisma och hans sätt att uppträda på scen är faktorer som har orsakat succén för Tokio Hotel. Han har en enorm kapacitet att hantera press och media. Men om han ibland verkar vara en oskyldig kille, kan han också vara hård-hudad när han behöver.

Ensamt barn
Bill Kaulitz föddes 1 septemer 1989 i Leipzig, öster om Tyskland. När hans föräldrar skilde sig, valde han att bo i Magdeburg hos sin mamma och tvillingbror. Trots att han hade bra betyg, gillade han inte skolan. Han gick i skolan i en grannby, han behövde gå upp 05.30 på morgonen varje dag och sedan åka hem sent på dagen.

Eftersom han var en individualist. Han hade inte många vänner och kom inte bra överens med lärarna. Han var en väldigt grinig kille. Han var alltid emot lärarna och klagade på varje avancerade sätt, krävde sina rättigheter som elev. Till exempel, han protesterade mot hans betyg ifall lärarna inte stod fast vid de rätta betygen för skolavslutningen.

På det motsatta, hade hans mamma Simone Kaulitz, en sömmerska, väldigt mycket tålamod med honom. Hans låtsaspappa, Gordon Trümper spelade bas i ett rockband och inspirerade tvillingarna att göra musik. Bill's musikidol är Nena. Det första albumet han köpte och den första konserten han gick på var hennes.

Han visste alltid att han ville bli musiker. Många gånger, förstod inte hans flickvänner honom då han gick till spelningsrummet för att öva med hans grupp eller att ge en konsert, än att gå ut med dem. Men redan då visste han att man måste jobba hårt för att bli succéfull.

I skolan klädde han sig på alla möjliga utmanande sätt. Hans nuvarande stil är inte effekten av idén för hans skivbolag eller hans managers. Han är äkta. Sedan han var ett barn har han alltid gillat ovanliga kläder. Bill skaffade sin första piercing vid 13-års ålder. Idén för hans utseende kom på en Halloweenfest, natten för häxor, då han klädde ut sig som en vampyr. Han gillade kostymen så mycket att han valde att använda den i sitt dagliga liv.

Uppenbarligen gillades det inte av hans klasskompisar och lärare. Men det spelade ingen roll för Bill. Meningen med hans klädsel är att få igång åsikterna.

Ett postmodernet arbete av konst
Hans stil nu är en mix av många element av olika ungdomliga sysselsättningar. Hans hår är ihågkommande från 80-talet, hans kläder innehåller påverkan av Satanistiskt mode, hans ansikte med hans målade ögon är liknande till figurerna i japanska animations filmer, manga. Dessutom, han tillägger både ett feminint och maskulint utseende. Han ser nästan ut som en blandning av en man och en kvinna.

Hela hans framhävande med lite stil från Emo-Kids eller pokemons, som de kallas i Chile. Dem har också sitt hår färgat svart och är stora på ett spektakulärt sätt. Dem sminkar också sina ögon och bär tighta byxor. Men det är bara den enda stilen från första ögonblicket som kan länkas till Bill. Den blyga och tysta attityden av Emos har ingenting att göra med sångaren.

Han är inte Satanist heller, ett fan av animes eller 80-talet. Han använder viss grund av olikhet i kultur och hänger dem i en karaktär. Kanske är det mixat med stilen som gör honom så känd. Han tillhör alla grupper och ingen alls. Det är ett postmodernt arbete av konst.

Att vinna över de vuxna
Med bara 15 års ålder har han varit känd, han behövde försvara sitt framträdande då för första gången. Tokio Hotel's skivbolag vill gömma bandet till ett typiskt pojk-band. En del av den strategin är att ändra närvaron av de fyra. Även deras managers har med vilka att göra då han måste agera dubbelt så gammal han är, han lät dem inte övertyga honom och insisterade att bandet kan bestämma själva över klädseln.

Idag är det en av anledningarna av succén för gruppen. Bill la beslag på sig själv emot de så-kallade experterna och han har fått rätt. Den erfarenheten gav honom mer säkerhet. Han gräver fortfarande ned sig i självständighet i gruppen och är inte rädd för vuxna som vill behandla honom som ett barn.

Med 18-års ålder har han lärt sig att bete sig som en tuff affärsman. Han pressar alltså sina objektiv och än han har säkerligen inte kommit för att slutföra hans resa!
Svensk översättning av mig Elina, ge creds ifall ni använder detta.
Källa:
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3451304,00.html

Kommentarer

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0