[MTV.com]: "Det tredje albumet är den svåraste"


"Det tredje albumet är den svåraste"
"Vi är väldigt tacksamma att fansen gillar den", lägger frontmannen Bill Kaulitz till om deras nyligen släppta album.

Tokio Hotel spelade in Humanoid på de platserna där man förväntar sig att ett globalt framgångsrikt rockband ska spela in ett nytt album: sofistikerade, stilfulla ställen som Miamo och Los Angeles, för att bara nämna två. Men de spelade även in albumet i en liten studio utanför Hamburg, Tyskland ... eftersom djupt ner bortom sminket och den ägnade fanbasen, är de bara fyra småstads ungar som har gjort det stora möjligt.

Ibland glömmer folk bort det ... även killarna i Tokio Hotel. För det är faktiskt svårt att inte göra det. 

"Vi spelade in mycket saker i en by där vi har en studio. Det är nära Hamburg, så det är ett ganska litet ställe. Det var väldigt viktigt," säger Tokio Hotel frontmannen Bill Kaulitz. "Jag tror att det tredje albumet är den svåraste. Alla pratar om den, så vi är väldigt tacksamma att fansen gillar den, och ja, jag tror att vi gick in i studion och skrev och ignorerade all press och allt. Det var väldigt viktigt. Och tiden var viktig. Att vi hade tid och inga tidbegränsningar."

"Det var viktigt att ha mycket tid, tid att umgås", säger hans bror, gitarristen Tom. "En vecka utan något annat än att umgås."

Tiden var nyckeln. Pga deras egen utsago, tröttande till och med Tokio Hotel på Tokio Hotel - på alla skrikande fans och världsturnérna. Trötta på att spela samma hittar. De behövde komma bort från allt, växa upp och utvecklas och bli ett nytt band. Och Humanoid är slutresultatet. 

"Vi var på turné med våran förra skiva så länge och vi var väldigt trötta på låtarna och på våra ansikten och på namnet Tokio Hotel. Vi ville verkligen göra nya saker. Det var verkligen på tiden för oss att gå in i studion och skriva låtar och vara kreativa", säger Bill. "Jag tycker att vi hade fantastiska konserter, och det var väldigt, väldigt häftigt att se fansen och att få vara på scen men vi ville verkligen ha nya saker. Jag spelade in Monsoon när jag var 13 år gammal och förra året var vi på scen med den låten så det var på tiden för nya saker."

Därför ligger Humanoid's fokus på framtiden och ökad användning av elektronik. Det är ett album som skyltar, som Bill beskriver det, "Ett nytt världsljud för Tokio Hotel." Vilket var anledningen till varför Bill och Tom bestämde sig för att ta hand om projektet till varje steg - en nivå av engagemang som gick långt utöver samproducenten kredit de delar i albumets sidnoteringar.

"Man blir inblandad i allt", suckar Tom. "I vartenda steg. Vi var i studion 365 dagar i rad."

Men Tokio Hotel's evolution kom inte lätt: Det var oenighet längs vägen, om den nya riktingen av bandet, om fokuseringen på musiken. Och, som man kunde förvänta sig i ett band med två bröder, var det bråk också. Men, eftersom de skrattar åt bråken under våran intervju, kan vi säga säkert att det inte är några problem nu. Detta är det nya Tokio Hotel trots allt.

"Jag tror att man behöver det. Man behöver bråk och vi bråkade mycket", säger Tom leendes. "Och ibland slår jag bara Bill i ansiktet, och jag älskar det. Och han älskar det. Vi alla älskar det."

Se intervjuerna här - de spelas upp efter varandra och om inte så finns de på högra sidan - 6 videor.
Svensk översättning av mig Elina, ge creds ifall ni använder detta - Källa.

Kommentarer
Postat av: sara

tom " hhahaha a mix of everything!" :D Bill's engelska är ju helt sjukt bra!

2009-10-20 @ 18:03:57
URL: http://saraolenius.blogg.se/
Postat av: Loren / Icey

Hey Elina, Loren here :')

I translated the Bravo Article sweetie <3



Here it is:

http://www.loveth-music.com/_ENG/?p=1766



Sorry that it took so long, but I got home barely two hours ago XDDD



huggles <3

2009-10-20 @ 19:19:37
URL: http://loveth-music.com
Postat av: Elina - Bloggens Admin 8D

Thank you sweetheart! <3

2009-10-20 @ 19:30:24
URL: http://kaulitzandthegs.blogg.se/
Postat av: Charlotte

de är ju för underbara.

2009-10-20 @ 23:40:37
URL: http://phantomrider.blogg.se/

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0