[Volksstimme.de]: TH släpper deras 3e album "Humanoid"

Tokio Hotel släpper deras tredje album "Humanoid"
Från bakgården i Magdeburg till en världsturne.
Free Image Hosting
Magdeburg. År 2001 spenderade de fyra 12-14 åriga killarna tiden med att spela sina instrument på en bakgård i Magdeburg-Sundenburg. De kallade sig själva "Devilish". Tom, Bill, Gustav och Georg är nu miljonärer. 8 år efter Sundenburg är "Tokio Hotel" nu världsstjärnor.

Faktiskt så är det som ett skämt i rockhistorien: Men just nu är de två "östra-banden" klara för titeln som Tyskland's största rockexport i alla tider. Men på samma gång kan inte de två banden vara mer olika när det kommer till deras målgrupp.

Metallrockarna från "Rammstein" släpper, efter 2 års paus, sitt sjätte album "Liebe ist für alle da" den 16e oktober. Musikerna är från Schwerin, Chemnitz och Berlin och spelade i GDR-punkband som "The Inchtabokatables" och "Feeling B". De fyra - betydligt ungre - musikerna från Tokio Hotel, födda mellan 1987 och 1989, växte upp - musikaliskt - på samma ställe: Magdeburg. Deras tredje album "Humanoid" kommer släppas, även detta efter 2 års paus, nästa vecka den 2a oktober.
Free Image Hosting
Två band slåss om första plats

Vad har de tuffa killarna från Rammstein gemensamt med Tokio Hotel, tonårssvärmarna, förutom samma rötter? Mycket. Tidigare var det framgången: Rammstein har redan sålt 12 miljoner skivor, Tokio Hotel har sålt 5 miljoner. Just nu slåss de båda om första platsen på den tyska singellistan. För en vecka sedan, den 18e september, släpptes den första singeln från deras nya album - "Pussy" från Rammstein och "Automatisch" från Tokio Hotel.

Och detta världen över. Rammstein sjunger "Pussy" i en tysk-engelsk remix. Den inte så familjevänliga texten handlar om snabb kärlek med lätta kvinnor. "Automatisch" handlar om besvikelse av falsk kärlek. Tokio Hotel kan fortfarande marknadsföras världen över, det nya albumet "Humanoid" var inspelat på två språk. Så den engelska singeln "Automatic" spelas på radiostationer i Barcelona, Rio de Janeiro eller Dallas och "Automatisch" i den tysk-språkiga delen av Europa.

Och placeringen så långt? Internationella "Pussy" och "Automatisch/Automatic" kommer att visas i olika nationella topplistor 10 dagar efter utsläppet - alltså, den följande veckan. För de listorna måste säljandet av skivorna och nedladdningarna på Internet behandlas lika.

I Tyskland publicerar "Media Control" inte bara veckans topplista utan också det såkallade "Dagliga Trender". Dessa är dagliga uttalanden med tvådagars fördröjning. Rammstein hamnade på plats #1 den 18e september i Dagliga Trender, och Tokio Hotel hamnade på plats #2, samma dag. Igår halkade Tokio Hotel ner till plats #9 medan "Pussy" fortfarande är den mest sålda singeln i Tyskland.

Går alarmet hos Universal Music, Tokio Hotel's skivbolag? Melanie Fürste, pressansvarig för bandet, vinkar det åt sidan. Hon berättar: "Många yngre fans köper inte singeln för att dem väntar på albumet." Sascha Wernicke, musikredaktör och Tokio Hotel-expert på ungdomstidningen Bravo, nämner en annan anledning: "Tonåringar har inte kreditkort. Det är anledningen till varför de inte köper deras musik billigare på nedladdningssidorna på Internet, som andra gör."

Faktiskt så på topplistan av de mest nedladdade singlarna på MusicLoad.de, var "Automatisch" på plats #61 av 100 och "Pussy" på plats #36. På iTunes har "Automatisch" klättrat, de senaste två dagarna, från plats #57 till #45 och "Pussy" är på plats #8.

Kanske beror nedskärningarna i de yngre fansen också eftersom det nya Tokio Hotel-ljudet? Bravoredaktören, Sascha Wernicke, förklarar albumets nya ljud som "Mer vuxet. Men det behöver inte vara en dålig sak. Fansen från 2005 är även de 4 år äldre."

Så sant så: "Humanoid" från Tokio Hotel låter inte - ursäkta - som tonårspop, utan mer som ett album för ett uppvuxen metalband. Förresten: Båda banden spelade in och producerade sina nya album självständigt i Kalifornien. Kanske är det anledningen.

Visst, det är anledningen till varför de nya engelska låtarna från Tokio Hotel är bättre än de tyska versionerna. Det låter häftigare när Bill Kaulitz inte behöver sjunga om "Sonn-Nen-Sys-Tem" utan istället "Dark Side of the Sun".

Volksstimme skulle vilja prata med killarna från Magdeburg om deras nya album. Sarah Ostermann - ansvarig för internationell press av Tokio Hotel på Universal Music - vet bandets schema: Imorgon, lördag, ska Tokio Hotel uppträda på MTV Coca Cola Live i Rom. "Sedan ska de åka till Frankrike, Stockholm, Helsingfors och sen tillbaka till Italien och Spanien. Den 9e oktober blir det ytterligare en MTV-konsert och den äger rum i Grekland. Sedan följer datum för Usa." Intervjuer för tidningar, gäster på TV-program och radiostationer. Mellan en eller två "spontana" konserter. PR-maskinen är i full gång. 
Free Image Hosting 
En lägenhet i Hollywood
Bravoredaktören Sascha Wernicke är en del av de få journalisterna som nyligen fick schemalägga ett intervjudatum med Tokio Hotel. I onsdagens nummer av Bravo publicerades en artikel som säger att tvillingbröderna Bill och Tom Kaulitz vill ha en lägenhet i Hollywood. Dem båda två bor i Hamburg.

Är Tokio Hotel fortfarande ett band från Magdeburg? Sascha Wernicke: "Gustav och Georg bor fortfarande kvar i Magdeburg och de vill också stanna här, det var vad dem berättade för mig i intervjun." Georg har en flickvän sedan 6 månader, som han lärde känna i Magdeburg. "Hon vill hålla sig borta från rampljuset mycket mer än han", säger Bravo-redaktören.

Fansen visste att trummisen Gustav fortfarande var "aktiv" hemma, för allra senast, när han blev attackerad på en klubb i Magdeburg.

Men attacken handlade inte precis om en tjej som Rammstein just nu sjunger så framgångsrikt om. Det nya
ljudet må låta tungt och uppvuxet men "Pussys" passar inte in så bra i den "rena imagen" som Tokio Hotel har.


Tack till Loren för engelsk översättning. Svensk översättning av mig Elina, ge creds ifall ni använder detta - Källa.


Kommentarer
Postat av: Elina - Bloggens Admin 8D

Sådär ja, nu är jag äntligen klar med alla tre delarna av artiklen! Hoppas ni gillar översättningen :) Måste säga att det var en ganska intressant artikel ändå.

2009-09-25 @ 16:17:34
URL: http://kaulitzandthegs.blogg.se/
Postat av: Tanya

Va Sthlm igen ?:O

2009-09-25 @ 16:53:30
URL: http://fearlesshope.blogg.se/
Postat av: Elina - Bloggens Admin 8D

Nej. Däremot ska dem tillbaka till Frankrike igen. Hon räknade bara i vart dem ska och har varit än så länge på PR turné - artikeln kanske är lite förvirrande i den delen XD Men det var inte jag som skrev den, utan bara översatte.



De har varit i: Frankrike, Sverige, Tyskland och Finland för PR. De ska till: (tillbaka till -> Frankrike <- igen), Spanien, Usa, Grekland och Italien. Förhoppningsvis lägger de till fler datum och länder :) + att det blir 4 3D konserter i Europa - två i Holland och två i Spanien. Sedan blir det något grejs i Portugal också, även de gjort av Universal!

2009-09-25 @ 17:16:42
URL: http://kaulitzandthegs.blogg.se/
Postat av: Anonym

Blev alldeles chockad när jag såg den bilden på Georg. Jag tror inte han är medveten om vad det ögat ("The Allseeing Eye") står för. Det är symbolen för en typ av sekt, en väldigt farlig sådan.

Finns videor om det på YouTube och massa info om det.

2009-09-25 @ 17:40:17

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0