Bravo.de: Intervju med Tom Kaulitz


Tom Kaulitz som reklamstjärna!
På fotograferingen för hans Reebok-kampanj, berättade Tokio Hotel gitarristen Tom för oss varför det är förbjudet med tjejer på turnébussen, vad de gör på turnén för att slappna av och hur han skulle beskriva hans och Bills klädstil.

Tom och kvinnor i turnébussen?
Tom:
Vi har faktiskt knappt några regler inom bandet. Vi har i stort sett bara en, och det är ett förbud att ha tjejer på turnébussen. Det betyder att den som vinner den här tävlingen, blir ett undantag. Jag tror inte att det har varit någon främling inne i bussen förut. Nej, vi har haft en fotografering där men bortsett från det så är det hemligt. Vi har två turnébussar, så bandet är uppdelat. Georg och Gustav har en, och jag och Bill har den andra. Vi har två separata två badrum, två stora sängar, jag har haft mina hundar med mig för första gången, vilket betyder att man kan vara helt avslappnad på turnébussen. Vi kollar på filmer, slappar på sängen med hundarna..

Hur ser det ut på turnébussen?
Tom:
För att vara ärlig så gillar jag att vara i bussen. Jag tycker det är härligt! Man känner sig så hemma där, det är som ett vardagsrum på hjul. Den här gången tog vi med oss lådor med saker som om vi skulle flytta. Vi har allt med oss, ljus, dekorationer hemifrån och vi dekorerar det därinne som vi vill ha det. Jag och Bill har ungefär 20 resväskor, vi har en stor garderob där och det är verkligen som hemma. Det är väldigt mysigt. Och när vi har en sån stor scen som på den här turnén, är man väldigt tacksam när man kan ligga och chilla i turnébussen efter konserterna.

Tom och kvinnor i turnébussen? Vad gör man när det är tråkigt?
Tom:
Jag måste säga att ibland försöker jag lura Bill. Vi är på turné i två månader och självklart kan jag aldrig helt vara utan kvinnor, vilket betyder att jag alltid försöker lura honom i hemlighet, men ingen borde veta vad som händer där inne. Men vi har tvspel, Twister och sånt. Det finns alltid något vi kan göra och bortsett från det så tar vi pauser på parkeringen. Vi reser med 11 lastbilar och 6 bussar, så vi har alltid som ett bensinstationsparty.

Skillanden på lägenhet och buss. Vad händer?
Tom:
Att vakna upp i turnébussen är inte alltid lika underbart som att vakna upp hemma. På turné filmar vi alltid som en dokumentär så att folk får se hur vi lever och det är inte så glamoröst som alla tror eftersom vi har en tv på bussen, men det är fortfarande bara en buss där man sover i två månader och då får man mer respekt för varandra. Vi kan sova en hel dag och vi firar inte så mycket. Normalt dricker man väl lite eller festar, men på turné gör vi aldrig det. I bussen har vi tedrycker, så det är mer lugnt på så vis.

Badrum på turnébussen?
Tom:
Ja, vi får specialbyggda toalettrailers för turnér kan man säga. Självklart så är det bara bandet som är tillåtna att använda dem och öhm.. Ja, det är som en trailer och det finns persinenner och en stor dusch, en tropisk dusch, ett handfat - allt man behöver i stort sett, det är väldigt bra. Vi lät detta byggas speciellt för turnén eftersom på bussen finns det bara en toalett där man inte är tillåten att göra "nummer två". Det är inte så bra, men vi har en extra toalettrailer den här gången och det kommer bli perfekt.

Förberedelser för konserterna? Regler?
Tom:
Precis innan konserten... Tja, vi gör ett soundcheck, som faktiskt är lite dumt eftersom det låter likadant varje gång. Vi har våra helt egna grejer med oss, vi har vår egen teknik, vår egen scen, vår egen produktion.. Och... Öhm.. våra förberedelser består av att göra ett soundcheck varje gång. Det betyder att vi alltid går in i arenorna, kollar hur det ser ut inför kvällen och spelar en eller två instrument för att få in känslan. Resten av tiden är vi bara backstage och gör intervjuer. En och en halv timme innan konserten, det här är den gyllene regeln, samlas vi tillsammans i ett rum och är nervösa tillsammans. Ingen är tillåten att störa oss eller komma in. Då är vi alla riktigt nervösa.

Georgs ritual?
Tom:
Georg, vår basist, måste alltid gå på toaletten innan en konsert. Det är väldigt viktigt, att han gör "nummer två" innan vi kliver på scen eftersom det ger oss tur. Det har alltid varit så, vi har säkert redan spelat runt 3000 konserter än så länge, och varje gång har han varit på toaletten innan och det måste förbli så.

Och vad pratar ni om innan en konsert?
Tom:
Det är inget speciellt egentligen, vi pratar om allt. För det mesta snackar vi skit om Georg och irriterar varandra men egentligen är vi bara nervösa. Det kommer faktiskt ut massa skit snack. Det borde inte finnas en kamera i närheten, för vi snackar bara skit.

Kommer vinnaren att få uppleva hur en rockstjärna bor?
Tom:
Ja, självklart.. Tja, jag ser fram emot det eftersom man får en glimt av ett turnéliv. Och det här är, som jag sa, inte som man tror att det är. Jag har alltid trott "ok, ett turnéliv är avslappnat. Man spelar sina låtar på kvällarna och sen är det lugnt. Man tar lite sprit och det är fest, och sen går man backstage där det finns champagne och kanske en jacuzzi och allt är bara underbart". Men sanningen är att man går backstage och ser kalla, gråa väggar och mycket mer än så händer inte. Vi har ett litet fat med godis på bordet och.. Öhm, ja. Jag tycker det är bra att folk får se hur det egentligen är på en turné. Men som ny till det kanske man tycker det är häftigt i början, eftersom man aldrig har varit med på en turné tidigare. Man ser bussen och... Jag minns fortfarande när jag såg våran buss för första gången. Jag var sjukt imponerad och tänkte att det skulle bli grymt, men när man sover där inne i två månader och gör allt där inne, tycker man inte det är så grymt längre. Öhm.. Men jag tycker det är ganska bra, man får verkligen upp ögonen för hur det är och den dagliga rutinen. Det är inte så att alla dagar är helt annorlunda, dagarna är faktiskt likadana. Man har ett schema - man kommer på morgonen till arenan, troligtvis innan man har duschat, man går ett soundcheck och sånt, sedan intervjuer och sen är man nervösa tillsammans och till sist går Georg till toaletten och sen är man klar för konserten.

Inredning/Ansträngning?
Tom:
Alla kommer in i arenan och sen är konserten, man tar det bara som det är. Man vet inte hur mycket ansträngning det ligger bakom. Och jag tycker det är ganska intressant att se 150 människor som går in i arenorna på morgonen, alla med sina hjälmar och bygger scenen på två ändar av arenan. Och sedan är det soundcheck, man kollar så lamporna funkar och så. Och det är också ganska intressant att se hur hektiskt det är, när vi kliver av scenen till exempel.

Distraktion/Avkoppling?
Tom:
Den här gången tar vi våra hundar med oss, vilket är riktigt härligt och vi har inte gjort det tidigare. Det betyder att man antagligen kan åka till någon skog någonstans med hundarna och gå på promenad eller så. Och förutom det.. Jag är faktiskt en passionerad förare, jag tycker det skulle vara häftigt ifall jag tog med mig min egna bil och köra omkring med den om jag ville. Men det skulle betyda att jag var tvungen att hyra någon som skulle köra min bil bakom bussen och ifall jag ville, så kan jag köra den själv också. Men det är verkligen långt emellan våra stopp så.. På den här turnén kör vi också i tre dagar utan att stanna i vissa fall, så vi är på turnébussen i tre dagar utan att stanna någonstans eftersom vi måste köra från till exempel Moskva till.. Öhm.. Jag vet inte vart, och det är 3000 km med planen eller så. Och med sådana bussar lär det ta väldigt lång tid. Jag har redan kört våran turnébuss en gång! Är jag ens tillåten att säga det? ..men det var på en privat väg som jag körde våran buss en gång, utanför arenan typ. Det var inte så lätt.

Beskriv din klädstil jämfört med din bror?
Tom:
Hur skulle jag beskriva min stil? Det finns faktiskt ett specifikt ord.. att beskriva den... Tja, "extremt snygg" skulle jag nog kalla det. Nej, men jag behöver frihet, det måste se bra ut också och framför allt måste jag kunna röra mig i dem och det måste vara bekvämt. Jag är inte den typen som bär extremt tighta kläder, som är obekväma och sånt, det ser verkligen sjukt ut. Min tvillingbror, till exempel, ser verkligen sjuk ut när han springer omkring i sina tighta kläder. Och för mig är det viktigast att jag känner mig bra i det. Det måste se bra ut och man måste må bra, avslappnat liksom. Jag måste säga att tack vare min kroppstyp så kan jag alltid bära extremt stora byxor.

Kommer vi få se Tom i en kostym någon gång?
Tom:
Jag har burit en kostym en gång i mitt liv. På ett speciellt event, ett privat. Det såg extremt bra ut måste jag säga. Jag kan faktiskt bära vad jag vill. Men privat så måste det kännas bra, det är alldeles för tight i en kostym och jag är en ganska muskulös kille. Och.. Det är ganska svårt att hitta något för mig. Om jag kunde välja, skulle jag alltid ta något bekvämt.

Giftemål i en kostym? Hur skulle det se ut? Vilka skor?
Tom:
Jag skulle ha Reebok-skor, med kostymen. Men jag skulle definitivt ha en vit kostym med vita sneakers, det tycker jag är coolt. Jag hade faktiskt det på det privata eventet, jag bar en vit kostym och vita sneakers - det såg väldigt bra ut. Jag menar, finskor och sånt är inte riktigt min stil om jag ska vara ärlig.

Men scenkläderna då?
Tom:
Skillanden på den här turnén är att vi alla har scenkläder. På de tidigare turnérna var det bara Bill som hade en scenoutfit.. eller flera scenoutfits.. Och jag hade alltid olika kläder. Tänk er, det är ganska jobbigt när man alltid måste ha olika kläder för 35 konserter. Då måste man ta med sig ungefär 20 väskor bara för konserterna. Och den här gången har vi alla kläder, extra för scenen, och de är lite mer specifika - de matchar varandra den här gången. Turnén heter "Welcome to Humanoid city", vilket betyder att allt är mer åt framtids-hållet. Och jag tycker att Bill står ut extremt mycket, min outfit är mer avslappnad och lite som jag kan tänka mig att ha privat. Men ja, det är lite mer åt framtids-hållet, mer.. Funky.

Skopassion - Sneaker!
Tom:
Det är alltid viktigt för mig att jag har passade sneakers för alla kläder jag har. Det betyder att jag har dem i alla färger, skosnören, alla möjliga sneakers. Jag tror jag har... Jag vet faktiskt inte hur många men de är verkligen många. Hemma har vi nyligen satt upp som ett litet lagerrum där man typ, öhm, kan gå in. Det är som en gå-in-garderob, öhm, där man kan gå in och så vet jag "Ok, idag ska jag ha en gul tshirt, nu behöver jag gula sneakers." Och jag har verkligen en, tja... stor samling. Det finns massor. Som jag sa, varje vecka, läggs typ 10 nya par skor dit.

Sneakers så du kan springa bättre från kvinnor?
Tom:
Nej, inte alls. Jag springer inte ens fort, pga mina låga byxor så kan jag inte springa fort. Öhmm.. Men nej, det är inte så alls. Som jag sa så är det alltid viktigt för mig att färgerna matchar. Och de andra skrattar alltid åt mig eftersom de bara har typ fem par skor eller nåt, och jag har.. Men mina skor ser alltid nya ut också, det är viktigt för mig. Jag hatar när de är smutsiga eller så. Och jag har dem i alla färger. När det är ett rött skosnöre i en sko, måste jag hitta något i samma färg i mina kläder. Det måste finnas öhm.. Öhmm.. Rött någonstans i mina kläder då.

Varför en fotografering för Reebok?
Tom:
För mig är det viktigt att jag gör något sådant som är äkta och min grej. Och det är samma sak med scenkläderna, jag skulle aldrig sätta på mig något som jag inte kan representera personligen. Jag har burit Reebok sen jag var... Två år, och.. Öhhm.. Så, det är alltid väldigt viktigt för mig. De gör helt enkelt fantastiska skor och jag kan representera dem. Det är alltid det viktigaste för mig, jag skulle aldrig kunna se mig själv göra reklam för finskor. Det skulle bli ganska svårt för mig.

Intervjuare: Jag tror inte någon skulle köpa det från dig.
Tom: Jaja, kanske inte. Men jag måste säga att det ser bra ut på mig. Det är så det är, allting ser bra ut på mig.

Har du roligt som modell? Olika fotograferingar efter en annan? Denna gång ensam?
Tom:
Ja, definitivt. Här måste man verkligen göra sig utsägbar. Normalt sätt på fotograferingar är det bara ett eller två ämnen, man står framför kameran och klick klick, så är det klart. Men när måste man verkligen göra sig utsägbar, men det gör det hela roligt, definitivt. Och framför allt så gör jag det här ensam så det är betydligt mer okomplicerat än ifall jag hade de andra snubbarna med mig. Så, det är verkligen grymt. Fotograferingen gör det väldigt roligt och det är ett bra team och något nytt, inte de typiska sakerna liksom. Här man kan aktivera sig själv på ett sportigt sätt.

Varför passar den nya Reebok-kampanjen dig?
Tom:
Ja, absolut. Absolut. Den passar mig väldigt bra.. Jag tror också att det vi gör här är en väldigt bra sak, med tävlingen och det, att folk kan följa oss. Och för oss som ett band, är kontakten med våra fans väldigt viktig. Det är väldigt bra, definitivt. Och även med våran nästa turné, kommer allt luta lite åt framtid-hållet. Vårat album heter "Humanoid", allting är väldigt futuristiskt. Jag tycker definitivt att det matchar väldigt bra.

Om vinnaren är kvinnlig, kan något mer inträffa?
Tom:
Tja, det kan jag inte utesluta. Saken är den att i vårat band är två redan tagna, basisten och trummisen. Bill är fortfarande ensam, och jag.. Jag har faktiskt en ny tjej varje dag. Tja, det betyder att jag inte kan utesluta det med mig. Det beror på hur det utvecklas, om du är på samma våglängd. Men jag kan definitivt inte utesluta något.

Hör musik, livsstil, konst ihop?
Tom:
Vi blir ofta frågade "hur går det med din styling?" och så vidare, "var det någon som stylade dig?" och för oss har det alltid varit extremt viktigt att, oavsett om det är Georg, Gustav, mig eller Bill, vi är hur vi står på scen. Det är vi till 100 %. Bill ser helt galen ut eftersom han vill, ingen säger åt honom att se ut så. Och samma för mig, jag skulle aldrig låta någon bestämma över vad jag ska ha på mig. Så jag tycker att stylingen, konsten och musiken hör ihop för när man inte kan representera vad man gör till 100 %, då är det inte äkta, och det har alltid varit det viktigaste för oss. Och jag tycker att med musiken så är det så, alltid när jag har lyssnat på musik och gillat artisiterna, vill jag alltid gilla killens personlighet och lära känna honom och jag vill gilla hans stil. Det är därför man spelar in musikvideor, eftersom det helt enkelt hänger ihop. Personligheten, stylingen, musiken, jag tycker att allt de hör ihop. Om jag tycker att något suger, skulle jag inte vara ett fan längre. Tja, när jag är ett fan av en artist eller hans musik, är jag också ett fan av hans personlighet - jag är ett fan av allting om artisten.

Engelsk översättning: Petush & Mirjam. Svensk översättning av mig Elina, ge creds ifall ni använder detta.

Direktlänk till videon.

Kommentarer
Postat av: sara

är gustav tsm med nån? ;'O

2010-08-14 @ 00:21:20
Postat av: Elina - Bloggens Admin 8D

Jag tror faktiskt det här är inspelat tidigare i år (han snackar ju om att Humanoid City är den nya turnén osv), och nyligen när de var i Asien var ju alla singlar förutom Georg så han (Gustav) hade nog någon tidigare ett kort tag.. Dunno. *shrug'

2010-08-14 @ 00:36:50
URL: http://kaulitzandthegs.blogg.se/
Postat av: Caroline

Hmm, undra vad som kan utvecklas med ett kvinnligt fan och Tom med den här tävlingen ;)) HAHA! >-<

2010-08-14 @ 00:41:09
URL: http://tokiohotelfans.se
Postat av: Caroline

Tack för översättningen förresten =D

2010-08-14 @ 00:41:33
URL: http://tokiohotelfans.se
Postat av: Emelie

Åååh, Jag blev sjukt glad när jag läste att Gustav också har flickvän. Så fint! Jag hoppas att hon behandlar honom bäst i världen. Samma med Georg såklart, men han verkar ju vara väldigt lycklig, när han pratar om henne och så!

Nu håller jag tummarna för att Bill hittar sin drömtjej snart också. Någon som gör honom lycklig.

Tom kanske vil fortsätta... med det han håller på med ett tag till. ;)



Och tack så mycket för översättningen!

2010-08-14 @ 01:20:53
URL: http://wakethedead.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tack för översättningen elina, men jag tror gustav själv skulle sagt något såvida han inte bett tom

2010-08-14 @ 02:30:49
Postat av: Hanna ♥

Hehe, känns lite konstigt att Tom säger något med inte Gusti? :S

Men ah, är det nu sant grattis till G. Men känns fortfarande wierd att inte han själv har sagt något och de säger ju att alla tre är singlar och sedan att Geo är upptagen, right?

2010-08-14 @ 21:15:09
URL: http://socolorful.blogg.se/
Postat av: Elina - Bloggens Admin 8D

Som sagt, vi vet inte när det här spelades in. De kan ju ha gjort slut, om det är gammalt. You never know liksom ;p

2010-08-14 @ 21:26:46
URL: http://kaulitzandthegs.blogg.se/
Postat av: Hanna ♥

Haha, exakt, vi kommer aldrig veta helt. x)

Äh, det mest konstiga för mig är ju att Tom säger det och inte G.

2010-08-14 @ 22:19:06
URL: http://socolorful.blogg.se/
Postat av: Amanda

asså hjälp mej vad är det man ska göra för att tävla jag håller på att flippa ur snart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2010-08-14 @ 23:04:49
Postat av: Elina - Bloggens Admin 8D

^ Du kan inte vara med och tävla, tyvärr.

2010-08-15 @ 00:37:21
URL: http://kaulitzandthegs.blogg.se/
Postat av: Louise

VARFÖR ÄR MAN INTE TYSK? För visst är åldersgränsen 14? D: Gahhhh, jag fuskar snart. Jag kan låtsats prata tyska med dom.

FYFAN vad den som vinner är lycklig. "Tja, det betyder att jag inte kan utesluta det med mig." HAHA<3

Jag vill vara tysk... att turnera med TOKIO HOTEL, rena rama drömmen!

2010-08-15 @ 10:41:50
URL: http://louisebhult.blogg.se/
Postat av: Amanda

vf kan jag inte vara med och tävla?

2010-08-15 @ 12:56:08
Postat av: Elina - Bloggens Admin 8D

^ Man måste bo i Tyskland, Österrike eller Schweiz för att kunna tävla.

2010-08-15 @ 14:48:03
URL: http://kaulitzandthegs.blogg.se/

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0