[Elixic.de]: Tokio Hotel - en smutsig mediakampanj?


Tokio Hotel - en smutsig mediakampanj? Som om!
Så mycket för smutskastningskampanj inom media - Tokio Hotel faller över sina egna fans...

På grund av utsläppet av "Humanoid City Live", CDn och DVDn av Tokio Hotels senaste stora turné, frågade vi utan någon känsla av skuld och visserligen utan att tänka så mycket på det, ifall "Humanoid City"-turnén kanske var en flopp. Och den här frågan fick vi från fans, med anledning. Att skriva bort Tokio Hotel är idiotiskt, men det är också idiotiskt att påstå att "medierna" är en smutskastningskampanj. Hur kom det på tal om Tokio Hotels framtid?

Tokio Hotel var en sensation för några år sedan, hela tiden rapporterades det om Tokio Hotel. Det har alltid funnits hån, men tanken var positiv och när kvartetten började med att uppmuntra unga flickor i Frankrike för att lära sig det tyska språket, svepte en våg av patriotisk eufori genom de tyska medierna. Men det var inte tillräckligt: Tokio Hotel blev mer kända i fler och fler länder, miljontals CDs såldes, mellan år 2005 och 2007 verkade det som om det inte fanns någon gräns att stänga inne Tokio Hotel.

Det är den ursprungliga situationen som gör en bedömning om Tokio Hotels fortsatta framgångar. Det finns - som alltid - problem, men bandet har uppnått vad de kunde uppnå, till och med mer, och det accepteras. För ett management är naturligt ett sådant band ett lyckligt sammanträffande, men en sådan hype, om det har tagit slut, är en ganska svår fråga. Från vårat perspektiv så har Tokio Hotel teamet reagerat smart och ansvarsfullt, till exempel så slängde de inte ut ett nytt album ut på markanden, det uppföljande albumet borde åtminstone göra kritikerna nöjda. Så de tog sin tid, fick bra människor i alla områden - de bokade till och med stjärnan Jim Gable till sin världsturné. När "Humanoid" släpptes i oktober 2009, gav albumet önskat resultat på en gång. Kritiken var - främst - oerhört positivt, även om redaktören av kulturpop tidningen Spex anpassade sig med Tokio Hotel, blev det till en konversation inom vuxenpop-industrin genom en nick, bekräftade att allt gjordes rätt och förutspådde - förutspåddes inte allt?

Det var inte heller en smutskastningskampanj inom media, kanske ett par tjafs, men de var inte viktiga. Just nu verkar hypen kring Tokio Hotel byggas på exakt där vart bandet stannade lite ett år innan, en halv evighet innan så att säga. Hypen var kvar tills de första siffrorna om försäljningen kom. Tokio Hotel har förlorat fans och media, den elaka median, förstod inte det. De pratade fortfarande om gårdagens hype och rättade till sin position snabbt, kanske till och med förhastat. De fick meddelanden från konserthallar, som inte kunde fyllas ut med fans längre, medan unga kvinnor bara några månader innan skulle ha dött av svält och törst för en autograf från Bill.

När man ser det så, var Tokio Hotel faktiskt en flopp nu senast. Åtminstone en liten, erkänn! Och för att göra saken bättre: Det var överraskande att det var Bill Kaulitz som inte levde upp till sin roll, men det är en subjektiv uppfattning av denna historia. Visst har han en intressant stil och är en karismatisk personlighet, men det var han som var färglös i de gigantiska strukturerna och i scenshowen - till skillnad från Tom, Georg och Gustav. Det verkade för stort för honom, kanske var det på grund av att han nuvarande bara syns i media med onödigt skit. Så, nu är ni tillåtna att spöa oss ännu en gång!
Engelsk översättning: Mirjam. Svensk översättning av mig Elina, ge creds ifall ni använder detta - Källa.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Måste faktiskt säga att de här är en bra artikel, även om den inte är speciellt positiv så är den ju sann =_= Tyvärr ..

2010-07-21 @ 01:59:43
Postat av: Hanna.

Jag håller inte med, deras fans har växt upp med dom. Klart hysterin dämpar. Visst, albumet har inte gått lika bra som dom tidigare, men nästa album kanske slår dom tidigare? Alla har en nedgång nångång, nu är deras nerförsbacke här, men dom kommer ju garanterat upp igen. Inte en tvekan!



Jag hoppas inte killarna läser detta. För mig gjorde det ont att läsa, för kan tänka mig att det är precis så där man känner om man inte är ett fan av dom. Ser bara dräkterna, scenshowen & antalet minskade fans.



(Klart dom inte får alla arenor utsålda när dom har så otroligt många konserter med enorma arenor också, vi kan ju börja med Globen <- herregud? Klart det inte fylls ut.)

2010-07-21 @ 02:17:15
Postat av: sara

Håller med kommentaren ovan..

2010-07-21 @ 11:54:14
URL: http://sarakaulitz.tumblr.com
Postat av: Anonym

Men alla artister/band har dåliga år, jag menar ingen är perfekt och ingen har en karriär som inte gått neråt innan den går uppåt igen

2010-07-21 @ 12:56:31
Postat av: Jenny

Kanske är en artikel som säger som det är, men det lustiga är ändå att man hör aldrig media "förutspå ett bands undergång" på samma sätt som de ständigt gör angående TH...

2010-07-21 @ 13:17:52
Postat av: sidy

wow.. de var träffande men ändå helt sant, om jag inte tänkt på allt detta innan hade det defenitift varit en chock "/

2010-07-21 @ 17:10:43
URL: http://sidy.blogg.se/

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0