[oe24.at] - Tokio Hotel: Nedgång efter framgången?


Tokio Hotel: Nedgång efter framgången?
Tokio Hotel konserten i Stadthalle, Wien är långt ifrån slutsåld. Intervju med Bill Kaulitz i Österrike.

Wien är annorlunda - en slogan, som tonårsidolerna Tokio Hotel [Durch den Monsun] nu måste uppleva bittert. De fyller hallarna med sin överdådiga "Welcome to Humanoid city"-turné [360.000 besökare på 32 konserter], fansen håller sig dock borta på konserten i Winer Stadthalle [30/3]: Endast 4000 biljetter har sålts. I samband med deras bombastiska show i David Bowie-stil med 19 hits som "Kampf der Liebe", "Träumer" eller "Für Immer Jetzt", är det ändå skrikalarm.

Eran Wien-konsert är långt ifrån slutsåld...
Bill Kaulitz:
Det är alltid upp -och nedgångar. Ingen kan ge en garanti för framgång. Men vi kommer att fortsätta ändå. Också pga att vi är helt talanglösa när det gäller annat.

Lider man inte som ett tonårsband av image-problemen?
Bill Kaulitz:
Nej, eftersom det är svårast att imponera på tonåringar. Så vi spelar faktiskt i den bättre ligan.

Fem år med Tokio Hotel. Har inte halveringstiden som ett tonårsband passerat för länge sen?
Bill Kaulitz:
Det är helt otroligt. Många ville se oss falla "genom monsunen" men den vi gav inte dem den tjänsten. För kvalitetsfrågor.

Tycker ni aldrig att skriket på konserterna blir för mycket?
Bill Kaulitz:
Nej, det kan aldrig skrikas för mycket! Den energi våra fans har är fantastisk.

Vad ligger bakom eran framgång?
Bill Kaulitz:
Det finns inget recept. Förutom våran basist Georgs kroppslukt kanske.

Den mörka sidan av Tokio Hotel?
Bill Kaulitz:
Det här jobbet gör det orealistiskt. Jag har inte kunnat gå ut på gatan normal sen jag var 15 år. Bara med vakter. Drygt!

Har du redan blivit framgångsrik ekonomiskt sätt?
Bill Kaulitz:
Inte riktigt. Det är en missuppfatting om att TV-program och första sidor i tidningar gör en rik. Musikbranschen har länge varit fel bransch att håva in miljoner. Man måste antingen vara fotbollsspelare eller racerförare.
Svensk översättning av mig Elina, ge creds ifall ni använder detta - Källa.

Kommentarer
Postat av: Anonym

kolla din mail! :D

2010-03-30 @ 21:24:23
Postat av: Elina - Bloggens Admin 8D

Har svarat dig! :)

2010-03-30 @ 21:27:51
URL: http://kaulitzandthegs.blogg.se/
Postat av: SONJA.

Definitivt nedgång. Kolla bara på antalet slutsålda konserter/besökare på konserterna. Jag avskyr det, men man måste vra realistisk.... Hoppas bara att det dröjer tre år till ungefär. Då har jag liksom växt upp och förhoppningsvis ifrån dem. Mindre smärta!

2010-03-30 @ 22:00:34
URL: http://sonjabyme.blogspot.com
Postat av: Fanny

vet du vem tjejen är med Tom som han går in med i hotellet på 1.30?????????? ;S;S;S http://www.youtube.com/watch?v=E7g-yew0-sA

2010-03-30 @ 22:11:00
Postat av: Elina - Bloggens Admin 8D

Det är ett portugisiskt fan som vann en plats på den där första soundcheck-konserten i Luxemburg. Hon tog tag i hans arm när killarna gick in på hotellet och sen blev hon bortförd av deras vakter efter ett tag. Fansen som stod utanför ska ha frågat henne vad hon höll på med, hon pratade med honom och/eller fick en autograf. Minns inte riktigt vad som sades men.. Hehe, inget att oroa sig för om det var de du var! ;p

2010-03-30 @ 22:15:24
URL: http://kaulitzandthegs.blogg.se/
Postat av: Elina - Bloggens Admin 8D

Sonja

Jag tycker faktiskt också denna turné har varit en stor flopp, om jag ska vara riktigt ärlig. De märker väl bara mer och mer hur mycket fans de verkligen har förlorat här och det får mig att tänka lite grann. Tänk om de inte ens VILL komma tillbaka hit sen och spela eftersom de knappt har några fans kvar? ;p Äh, nu dummar jag mig bara men iallafall 8D Det är en tanke som man inte kan låta bli att tänka ibland, hehe.

2010-03-30 @ 22:17:30
URL: http://kaulitzandthegs.blogg.se/
Postat av: fanny

Det lär ju dröja ett tag innan dom kommer tillbaka till sverige alltså. Gbg konserten var ju verkligen långt i från slutsåld och det var så sjukt lite folk. Känns ju ganska hemskt om dom inte ens kan fylla scandinavium. Arenan är ju inte precis stor.^^ Men ja, hela turneen vart ju en flopp som du sa.

2010-03-30 @ 22:31:45
Postat av: Anonym

Hur har dom egentligen förlorat fans här? jag hänger inte riktigt med

2010-03-30 @ 23:42:56
Postat av: Anonym

Det hade ju varit mkt häftigare om de hade haft en konsert i globen. Det är ju kul att vi får 2 konserter men att en i globen och en i scandinavium var nog lite för mycket för oss. "/

2010-03-31 @ 18:39:43
Postat av: SONJA.

@ namnlös: 2008 ställde de in nästan hela eurpaturnen. Bill blev sjuk och opererades. Fullkomligt förståeligt. Dock åkte de till USA på hösten istället för att ha sin europaturne då. Många fans blev besvikna. Under hela 2009 höll de på med HUMANOID och många tröttnade efter två år av frånvaro.



Grejen är också att när de började 2005 så var de 16-18 år. Deras fans var mellan 12-20 år (på ett ungefär). De som var yngst då är alltså ungefär 17 år nu och de som då var äldst är nu 25 år gamla. Den målgruppen campar liksom inte i veckor och köper postrar. De pluggar/jobbar/förlovar sig.



Nya fans i målgruppen 12-20 kan de inte egentligen få eftersom den här sortens fans kräver att de blir kära i bandet. Georg fyller 23 år idag. Det blir liksom nästan en sjuk åldersskillnad.



Sen kan man väl tillägga att Humanoid var en helt ny stil. De gick från pop/ROCK till technorock. Fansen älskade deras rock. Många slutade lyssna när humanoid kom ut pga musikstil-bytet.



Missförstå mig inte - jag älskar det nya albumet. Dock verkar det ju inte vara en hit bland alla andra....



Öh,och t.ex. hela Tom kaulitz-är-en-player-grejen = det var hysteriskt kul att han "haft sex med 25 tjejer" när hanvar 16. Det var för bra för att vara sant. Han är 20 år nu. Det blir mer verkligt. Det blir tråkigare. + alla skandaler det senase året. De förvandlas till vanliga kändisar. Inte riktigt ett vinnande koncept.

2010-03-31 @ 22:05:26
URL: http://sonjabyme.blogspot.com

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0