[GekiRock.com]: Intervju med Bill och Tom


Grattis till er första dag här! Ni verkar vara väldigt upptagna med intervjuer idag. Har ni roligt här i Japan?
Bill:
Självklart! Jag har jättekul, men det stämmer att vi har en hel dag med massa intervjuer. Det skulle vara trevligt om vi kunde gå ut mer, men bara tanken på att vi är här i Japan gör oss lyckliga! Jag tror att vi ska gå ut imorgon.

Har eran bild av Japan blivit förstörd efter första resan hit?
Bill:
Hahaha! [skrattar] Det är okej! Vi har hört att gatorna är väldigt stora och färgglada i Japan. Det är ett galet land, men vi visste inte riktigt hur det skulle passa ihop med vår bild av det. Men nu när vi är här så är det mycket byggnader, det är ett väldigt vackert land! Jag skulle verkligen vilja se mer av Japan imorgon!

Jag förstår. Tydligen så innehåller bandnamnet och några låttexter japanska.
Bill:
När vi var i studion i Tyskland tänkte vi "varför inte göra upp ett mål, ett mål som är långt bort och helt omöjligt att uppnå?", så vi tänkte att vi skulle ta Tokyo = Tokio som bandnamn. Och idag är vi här i Japan. Jag skulle vilja se själva kulturen och musiken med mina egna ögon.
Tom: Med tanke på vår bandhistoria, så är Tokyo en väldigt viktig plats för oss. Det är därför vi är så tacksamma att vi är här.

Jag förstår. Trots att Tyskland och Japan ligger väldigt långt ifrån varandra, kan fans få reda på vilka ni är genom MySpace och Facebook.
Tom:
Ja, trots att vi såna som bara använder emails [skrattar]. När vi såg de officiella MySpace -och Facebooksidorna blev vi medvetna om hur mycket fans vi verkligen har. Självklart växer antalet japanska fans också. Det skulle vara kul om vi kunde få mer japanska fans under den här tiden.

Grattis till erat utsläpp av "Dark Side of the Sun", ett japanskt specialalbum. De 16 låtarna som finns med kommer från album som "Humanoid", "Scream" och "Humanoid City Live". Det är verkligen många låtar. Valde ni ut dem själva?
Tom:
Ja! Vi valde dem!
Bill: Det här är ett specialalbum som är begränsat till Japan. Vi har sälppt våra album i många olika länder och det senaste albumet släpptes speciellt för Japan. Vi tänkte nämligen att vi kunde släppa våra allra bästa låtar här. Alla singlar finns med också, så man kan lyssna på vår historia tills nu. Jag antar att man skulle kunna säga att det här är ett andra "Best Of" album.

Vilket album är bäst av de två albumen som har gjort det här "Best Of"-albumet, "Scream" och "Humanoid"?
Bill:
Först och främst så är "Scream" vårat debutalbum. Det var något vi spelade in noga i studios. Precis som titeln så representerar det känslorna vi hade, hur desperat vi ville skrika högt; "Vi är precis här!!!". Det är ett album med mycket energi. "Humanoid" å andra sidan är något helt annorlunda, vi var mer erfarna i studion när vi gjorde det...
Tom: Vi samproducerade albumet också!
Bill: Precis! [skrattar] Vi var mer vana vid att jobba i studion. "Humanoid" är ett kreativt arbete. Eftersom vi får chansen att träffa olika människor över hela världen, så får vi mer inspirationer. Det blev ett väldigt futuristisk album, nästan som en sci-fi film.

Jag förstår. Tokio Hotels melodi är väldigt medryckande och ljudet är väldigt kraftfullt. Det verkar som om det utvecklas och blir mer och mer dramatiskt.
Bill:
Vi alla fyra har väldigt olika smak när det kommer till musik. Vi har ingen speciell grupp som vi gillar, så vi inspireras av många olika band som jag antar skapade Tokio Hotel ljudet. Ända sedan vi var små så har bandet gjort otroligt många liveframträdanden och det var därför vi kunde resonera med varandra.

Artister som ni har nämnt har inspirerat er är Aerosmith och Guns n' Roses.
Bill:
Aerosmith är en rocklegend som jag verkligen gillar. Det finns inte så många band som är så stora nu för tiden, eller hur?
Tom: Sant. Det finns kvinnliga soloartister, hiphop grupper, rappare osv som spontant släpper album, men det verkar inte hända rockbanden. Att ha en singelhit och sedan försvinna från industrin däremot, det är flera rockband som har råkat ut för det. Det är därför vi respekterar band som Aerosmith och Guns n' Roses.

Jag förstår. Om man tar bort Tokio Hotel ljudet, imagen och kreativiteten, har ni några rockband som ni kan relatera till?
Bill:
Jag tycker Black Eyed Peas är bra. Albumets koncept, deras liveframträdanden och deras musikvideor är coola. Producentern och låtskrivaren Will.I.Am är väldigt cool! Och 30STM också! Deras senaste video "Hurricane" var bra! De är ett väldigt kreativt band som lägger märke till de små detaljerna också!
Tom: Men det bästa bandet är fortfarande Tokio Hotel! [skrattar]

Ja, [skrattar] 30STM som nyss nämndes verkar kunna relatera till Tokio Hotel när det gäller bakrund och hållning.
Bill:
Ja! 30STM är brillianta när det gäller kvalité! Jared som sångare är också bra! Båda grupperna är perfektionister. Vi har träffat dem några gånger under awardshower. [skrattar]
Tom: Jared är en väldigt schysst kille.

Tokio Hotel, som har fått väldigt mycket musikpriser och njuter av sin framgång just nu, kan ni berätta om era kommande mål.
Bill:
Vårat mål skulle vara en VÄRLDSTURNÉ! Känslan att faktiskt dominera världsmarknaden gör att jag tänker på en världsturné.
Tom: Vi har vunnit runt 90 priser, och det är pga att våra fans gör sitt bästa när de röstar på oss. Men vi har inte fått en Grammy än. [skrattar]
Bill: Ja. Det verkar som om fansen har kommenterat på Internet när det var dags för Grammy Awards.
Tom: Men vi hade inte släppt vårat album då.
Bill: Ja, det är synd att vi missade Grammy Awards! Vi kommer att ha Grammy Awards som mål nästa gång! [skrattar]


Engelsk översättning: Jess Ong. Svensk översättning av mig Elina, ge creds ifall ni använder detta - Källa.


Kommentarer

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0