[NewsBurger.de] - Tyska regeringen betalade Tokio Hotel...


Tyska regeringen betalade Tokio Hotel och Tote Hosen med skattepengar
Berlin - Den tyska regeringen har finansierat framgångsrika konserter med Tokio Hotel och Toten Hosen med skattepengar som en del av kultur-promon. Detta framgår i svaret från den svart-gula koalitionen som är en viktig fråga för SPK riksdagsgruppen, som tidningen "Welt" rapporterat om tidigare.

Därför sponsrade UD en Tokio Hotel-konsert i december 2010 i Tokyo med 25,738€, enligt tidningen. De två spelningarna som Toten Hosen gjorde samma år i Tasjkent (Uzbekistan) och Almaty (Kazakstan) godkändes totalt 68,793€. Som motiv för detta i dokumentet av den federala regeringen heter det: "I vissa direkta fall, så som konstprojekt, talar det utrikespolitiska om överväganden och storleken av projekt."

Liksom "Welt" också rapporterar, har den federala regeringen under det senaste året stöttat den viktigaste lobbyorganisationen för den tyska skivindustrin med skattepengar. Dessutom framgår det i svaret från den federala regeringen att kulturministern Bernd Neumann (CDU) bidrog vid fastställandet av priset på 75,000€ för Echo Jazz - ett så kallat "engångskostnad startbidrag". [...]  

I grund och botten är det statliga stödet av professionell -och amatörmusik upp till delstaterna och kommunerna själva. Den federala regeringen är endast delaktig i projekt och indistrier som har en "gemensamstatlig betydelse". Sammanlagt har den federala regeringen spenderat runt 44,2 miljoner Euro på musikbefordran, skriver "Welt". [...]

"Rundfunk Orchester und Chöre Berlin GmbH" (ROC) fick ungefär en fjärdedel av 11,9 miljoner Euro från alla västtyska musikkampanjer. Rankad bakom "Netzwek Neue Musik" (4,15 miljoner Euro), sedan "Jedem Kind ein Instrument" (3,48 miljoner Euro) och slutligen "Deutsche Musikrant" (3,04 miljoner Euro).


Svensk översättning av mig, Elina. Ge creds ifall ni använder detta - Källa.


Kommentarer
Postat av: MYSELF AND CHRISTINA AGUILERA

Missa inte dagliga uppdateringar om Christina Aguilera på min svenska fansite! :) Kram

2011-10-07 @ 08:41:41
URL: http://malinm.myshowroom.se

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0