DE Bravo #2/2013 - (Tyskland)

image hostimage hostimage hostimage host  
Med oss kommer ingen att gå vidare utan sympati
Hur vill de nya DSDS-domarna Bill och Tom styra upp programmet? De avslöjade det för BRAVO.
 
Den 5 januari 2013 börjar äntligen den nya säsongen av DSDS - och denna gång är det ett stort jublieum att fira: för 10 gången letar RTL efter en soloartist som har vad som krävs för att bli nästa stora grej. Och medan programmets ambition förblir det samma, har några saker förändrats inom domarpanelen: den innehåller de två riktiga världsstjärnorna Bill och Tom Kaulitz (båda 23) från Tokio Hotel. Tillsammans med Culcha Candela-rapparen Mateo (34) och talang-kungen Dieter Bohlen (58) bestämmer de vem som får sjunga och vem som får gå. BRAVO träffade Tokio Hotel-tvillingarna under inspelningarna i Berlin: 
 
Ni är de nya DSDS-domarna. Men ni tackade nej till "The Voice of Germany". Varför?
Bill: "Det stämmer. Vi har tackat nej till alla erbjudanden från andra talangprogram..."
Tom: "DSDS har flest tittare och erbjuder därmed den största plattformen för artisterna. Dessutom är liveprogrammen bäst gjorda." 
 
Vad får ni personligen ut av DSDS?
Bill: "Roligt. Vi känner verkligen för att göra det. Men det innebär faktiskt betydligt mer jobb än vad vi först trodde." [skrattar] 
Varför? Vad är så jobbigt med det?
Tom: "Den största utmaningen för oss är arbetstiden. Vi måste gå upp kl 06:00 varje dag. Normalt går jag och lägger mig då."
Bill: "Det är också tröttsamt att de flesta kandidaterna är medelmåttiga. Jag trodde att de skulle vara antingen bra eller dåliga. Men vad säger man till de som är ganska okej?" 
Tom: "Vi letar efter enastående talanger - eller någon med potential som kan utvecklas mer. Medelmåttorna kan gladligen fortsätta hålla på med det som en hobby. Men inget mer än så." 
 
Så ni har inga problem med att vara ärliga?
Bill: "Nej."
Tom: *börjar skratta och vänder sig emot Bill* "Om du har, om du har, om du har! Du säger alltid 'Du är underbar, gullig och duktig' eftersom du kan se framför dig hur deras drömmar går upp i rök." 
Bill: "Det är väldigt jobbigt. Helt ärligt så förtjänar de att veta att det inte kommer att bli något men sen blir de så ledsna och har redan haft ett sådant tufft liv. Men, vi låter ingen gå vidare utan sympati." 
 
Var det säkert att ni båda två skulle göra DSDS tillsammans?
Tom: "I början frågade de bara mig att göra det. Men, jag sa: 'jag gör det inte utan Bill!'" [skrattar]
Bill: *skrattar med Tom* "Skitsnack! Vi ville självklart göra det tillsammans. Det blir också mer kul för oss så." 
 
Skulle ni vilja göra några förändringar med programmet?
Tom: "Vi planerar att coacha tävlingen själva med mycket talang bakom scenerna. Det händer ofta att man inte får några bra råd gällande styling och låtval. Vi vill att de ska gå framåt - och inte få dem att göra narr av sig själva." 
 
Åtta av nio vinnare har varit killar. Kommer äntligen en kvinna att vinna programmet i år? 
Bill: "Det skulle jag vilja men det behöver inte bli så." 
Tom: "Det finns många internationella bra kvinnliga artister. Men inte i Tyskland. Det är något som verkligen saknas här. Vi kanske hittar en kvinnlig vinnare i år. Men, ifall en kille är bättre och mer populär så kommer ju han att vinna..." 
Engelsk översättning: THUKST. Svensk översättning av mig, Elina. Ge creds ifall ni använder detta. 

Kommentarer

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0