BUNTE #5/2014 - (Tyskland)

image host 
Gåtan kring deras framtid
Tokio Hotel: Sedan tvillingarna Kaulitz flyttade till Usa har det varit tyst kring det världskända tonårsbandet. Existerar bandet fortfarande? Vi undersöker... 
 
I fyra år har det tyska tonårsbandet Tokio Hotel känt till endast en väg: brant och uppför. De har alltid kunnat lita på sina "Aliens" - vad de kallar sina fans världen över. De har sålt mer än 6 miljoner skivexemplar, fansen lyckades skjuta dem upp på den amerikanska Billboard Charts-listan (#39), de har firat sitt favoritband med hysterisk kärlek och en hel del lärde sig till och med tyska på grund av dem. 400,000 fans firade deras uppträdande framför Eiffeltornet, där Tokio Hotel var inbjudna av Frankrikes förre president Nicholas Sarkozy år 2007. Och Tokio Hotel tackade sina fans. [...] 
 
I november gav fansen bandet ett nytt EMA-pris för "Biggest Fans". Nu, fyra år efter det senaste albumet, verkar fansen ha tappat tålamodet. "Vart är eran nya singel? Skämtar ni, eller? Jag älskar er, men jag orkar inte med era lögner längre!", mumlar Daria J. från Polen. "Vi kan inte vänta förevigt. Vårat tålamod håller på att rinna över!", hotar Paula J. från Polen. Och Natthy G. från Mexiko: "Vi behöver inte Twitter - vi behöver ett nytt album." 
 
Det är tyst kring bandet - bortsett från deras inhopp som jurymedlemmar i DSDS förra året - sedan tvillingarna Kaulitz flyttade till Los Angeles för att fly undan uppmärksamheten. Bill och Tom Kaulitz (24), Georg Listing (26) och Gustav Schäfer (25) har lovat ny musik vid ett flertal tillfällen. "Nu har vi mer frihet än någonsin tidigare. Vi njuter av det samtidigt som vi jobbar på vårt ny album. Vi jobbar med det varje dag", sade Bill Kaulitz till BUNTE i december 2012. 
 
Vi har fortfarande inte hört något av det nya albumet, Tokio Hotels hemsida är under konstruktion sedan flera månader tillbaka. Bandet själva vill inte heller kommentera deras nuvarande situation, samma sak gäller deras skivbolag, Universal - som inte ens var villiga att kommentera hurvida bandet över huvud taget ens existerar längre. 
 
Fansen är irriterade över förseningarna på Twitter och Facebook. "Spännande nyheter kommer upp väldigt snart" eller "Tokio Hotel samarbetade igen. Håll ögonen öppna". Dessutom läggs djupt deprimerade svartvita bilder ut från nattlivet i Los Angeles ("Nätter i Los Angeles. Vem är du, vem är jag?") och en bild på Bills nya tatuering, ett hjärta med ett kryptiskt meddelande ("Ge tillbaka mitt hjärta som din kropp stötte bort"). Har Tokio Hotel blivit förvirrade och gått vilse i musikens Nirvana av Los Angeles? 
 
BUNTE har fått reda på att Bill och Tom fortfarande bor med sin mamma, Simone Kaulitz-Trümper, i Hollywood Hills - och de jobbar fortfarande intensivt på deras nya album. Till och med Gustav och Georg, som är en del av bandet, fortsätter att spela in sina delar av albumet i Tyskland. Sedan mixas allt samman. "Bandet mår bra. Albumet kommer att släppas i år, och det kommer säkert bli liveframträdanden", säger producenten Peter Hoffman (60) till BUNTE. Bandet har redan spelat in albumet. "Nu handlar det mer om att följa upp och välja rätt låtar." Finns det någon skillnad på dem och deras skivbolag? "Nej, vi är överens med Universal om låtarna. Men ett internationellt utsläppsdatum måste övervägas noga." Varför tar det så lång tid då? "Om man jobbar hårt måste man se till att hålla andan desto längre," säger Hoffman. "Killarna hade en otrolig arbetsbelastning, men inget har gått förlorat." 
 
En vän till bandet berättar om en annan sida: "De har tillräckligt med låtar, men deras skivbolag godkänner inte alla låtarna. Det är en alltför stor risk att släppa något efter så pass lång tid. Universal och deras management är rädda att det nya albumet blir en flopp då deras tidigare fans blivit äldre." 
 
Den framgångsrika producenten Thomas Anders ser också deras comeback som en stor utmaning: "För en tonåring är en fyra år lång paus en evighet. Den tidigare Tokio Hotel-publiken har blivit äldre. Nu måste dem knäcka popmarknaden för de äldre. Miley Cyrus lyckades - men hon gjorde det utan paus och med hjälp av fantastisk amerikansk rådgivning." 
 
För närvarande jobbar de på sin comeback i Europa, sedan återvänder de kanske till att jobba på den amerikanska musikmarknaden. Ett svårt mål: "Det finns hundratals med band som Tokio Hotel i Usa", säger musikmanagern Thomas Stein (64), som jobbade för Falco och La Bouche i Usa. "Det är svårt att etablera sig där. Det är som att leda en enorm lastbil nedför en slalombacke: utan rätt rådgivare kör man lätt in i väggen." 
 
Till och med Thomas Anders varnar bandet för att ha alldeles för höga mål: "Det är svårt att slå igenom på den amerikanska musikmarknaden. När jag försökte jobba på ett nytt album i Usa 1990 sade mitt skivbolag att vi inte hade råd. Producenten Lionel Richie krävde 100,000$ för en låt. I slutändan skulle hela produktionen ha kostat runt en miljon dollar." Sedan tillade han: "Till och med Robbie Williams hade svårt att nå den amerikanska musikmarknaden, och det trots att han har miljontals dollar och en bra rådgivare." 
Scan: BallyWa483 via Twitter. Engelsk översättning: THWonderland. Svensk översättning av mig, Elina. Ge creds ifall ni använder detta.

Kommentarer
Postat av: linnea

Hej, måste bara säga att jag tkr det är skit bra att du fortfarande uppdaterar om dom! jag är intresserad av hur det går för de och vad som väntar och du och facebook är de ända nyhetskällan jag känner till som fortfarande uppdaterar, fortsätt så! tusen tack!

Svar: Hej! Åh, varsågod! <3 Jag försöker så mycket det går, haha. Ibland är det verkligen HELT dött, men nu verkar det iallafall vara lite fart i dem. :P Tack så jättemycket för din feedback! Kram
KaulitzAndTheGs

2014-01-26 @ 21:47:06

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0