[Aftonbladet.se]: "Fansen blev för mycket"

Fansen blev för mycket
Tokio Hotel: "Det spårade ur"
 
Tokio Hotel tvingades bort från rampljuset. Tyska popsuccén blev förföljda av stalkers och tvingades att ha säkerhetsvakter dygnet runt. - "På slutet hade vi nästan inget privatliv. Jag kände att det spårade ur", säger sångaren Bill Kaulitz till Nöjes­bladet.
 
Bandet slog igenom med buller och bång i mitten av 00-talet. De hade miljoner fans världen över och vann flera stora priser. Men efter bara några år försvann de bort från offentlig­heten.
 
"Försökt leva livet" 
Nu släpps deras femte album, "Kings of suburbia", som har skrivits och producerats av tvillingbröderna Tom och Bill Kaulitz. Men det behövdes några år av återhämtning innan bandet var redo igen. - "Vi har försökt leva livet och njuta av vår frihet som vi inte haft så mycket av tidigare", säger bandets sångare Bill Kaulitz.
 
"Ville bort från allt"
Men hängivna fans och allt för omfattande publicitet blev för mycket för gruppen att hantera. De kände att de behövde ta en paus. - "Vi ville komma bort från allt. Det var väldigt intensivt. På slutet hade vi inget privatliv och vi blev förföljda av personer som var lite väl intensiva. Jag kände att det spårade ur och det var omöjligt för oss att gå ut utan säkerhetsvakter", säger Bill Kaulitz. Istället har de försökt njuta av livet. - "Vi behövde ny inspiration för vår musik. Så vi har varit lediga och hängt på festivaler", säger Bill Kaulitz. Men trots pausen från kändislivet har de inte slutat med musiken. - "Vi har sakta men säkert blivit mer motiverade och rört oss mot studion", säger Bill Kaulitz.
 
"Lite mer frihet"
Tror du att det kommer bli bättre den här gången?
- "Jag hoppas det. Vi ska försöka hitta en bra balans mellan privatlivet och bandlivet, få lite mer frihet. Men det är alltid svårt att säga. Men jag menar, vi har ingen chef och inget nio till femjobb. Vi kan hålla på med det vi älskar, musik, hela dagarna och det är fantastiskt. Vi vill bara försöka ha lite privat­liv också. Då skulle det vara perfekt", säger Tom Kaulitz. 
Källa: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article19667075.ab

Kommentarer

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0