[Noisey-Vice.com]: "Jag är en tjeckisk porrstjärna"

"Jag säger alltid till folk att jag är en tjeckisk porrstjärna"
Ni har säkert hört det redan. Tokio Hotel släppte ett nytt album på Tysklands nationaldag. Det heter "Kings of Suburbia" och - ni kan slappna av nu - det blev inte ett album som definerar denna generation. Men den hade absolut potentialen att bli det. Kraven för en oväntad comeback är helt felfri: för fyra år sedan flyttade Bill och Tom Kaulitz till Los Angeles, och med det slapp dem alla galenskaper som hade förföljt dem världen över sedan deras första singel "Durch den Monsun" släpptes. Tokio Hotel uppträdde framför Eiffeltornet och fyllde arenor i Japan. De fick till och med tonåringar i Israel att lära sig tyska. Tänk er att halva världen tittar på er medan ni växer upp och man måste förklara sin sexuella läggning gång på gång.
 
Det är vad jag har tänkt på medan jag har suttit i lobbyn på Ritz Carlton och väntat på att få intervjua Tokio Hotel. Medan jag väntar ser jag ryska tjejer i Prada-skor, en indier klädd i Dolce & Gabbana-bälten och amerikaner i Givenchy-tröjor, gåendes förbi mig. Bara detta känns helt overkligt. När jag sen dessutom såg en basketspelare från mitt favoritlag, San Antonio Spurs, gå förbi, visste jag att denna intervju skulle bli magisk. (Ett litet tips: sitt bara i lobbyn på Ritz och iaktta folk. Ni borde dock kanske inte ha på er en "Thuhg Life"-tshirt medan ni gör det...)
 
Några minuter senare blir jag eskorterad in i en dubbelsvit. Snart kommer de fyra popstjärnorna ut från det andra rummet, dels hasande och dels på klackar - då Bill har på sig platåskor med pommes frites som motiv. Alla fyra ler åt mig.
 
Bill, på presskonferensen i torsdags sa du att du aldrig hade varit på "Berghain" (en technoklubb i Berlin). Jag var där för första gången för två veckor sedan.
Bill: "Och hur var det?"
Tja, klockan var 07:00 och jag var nykter...
Bill: "Jag har hört att en del går dit kl 09:00. Går man inte upp då, normalt sätt? Började du dricka då redan?"
Jag tror många går dit, får en stämpel, går hem och sedan går tillbaks på eftermiddagen bara för att kunna stanna till tisdag eller något.
Bill: "Okej! Så du gick dit kl 07:00 på morgonen och stannade där till tisdag?"
Absolut inte. Jag gick hem efter tre timmar. Men vad är det med "Berghain" som fascinerar dig så mycket?
Bill: "Jag har bara hört att det är en grym klubb och att folk från hela Europa åker till Tyskland bara för att festa där. I Usa, speciellt i Los Angeles, finns det inget ställe där man kan festa på en klubb 24/7."
När stänger klubbarna där?
Bill: "01:45 brukar man få gå ut."
Tom: "Klockan 02:00 - på klockslaget - tar de drinkarna ur handen på dig."
Bill: "Och så tänder de lamporna. Inga undantag. Det är väldigt tråkigt. Men är det svårt att komma in där?"
När jag var där fanns det ingen kö. Men jag har hört från förut att en del har fått stå i kö i tre timmar och ändå inte kommit in. Vet du om att de har mörkrum där?
Bill: "Finns det mörkrum? Då vill jag verkligen gå dit nån gång!" *skrattar*
Georg och Gustav, skulle "Berghain" vara något för er också?
Georg: "Jag skulle nog kolla in det."
Gustav: "Definitivt mörkrummen. Det var det som gjorde det."
Bill: "Jag tror att mörkrummen skulle vara er grej."
Tom: "Då skulle de äntligen få något."
 
Nog om "Berghain". För fem år sedan flyttade ni till Los Angeles. Ville ni fly från "Tokio Hotel galenskaperna"?
Tom: "Det handlade inte så mycket om Los Angeles som stad. Situationen var alltid olidlig för oss. Tippen på isberget var när några bröt sig in i vårat hus."  
Fans?
Tom: "Det stod omkring 50 personer utanför vårat hus varje dag. Det var säkert någon av dem. När de bröt sig in och tog vårat sista 600m² av privatliv med sig, sa vi att vi var tvungna att flytta. Vi kände några i Los Angeles, så vi packade våra saker och stack."
Bill: "Vi såg inte ens huset vi skulle flytta till förrän vi väl stod där. Vi reste oss bara och åkte."
Tom: "Den där glamorösa bilden av Hollywood de flesta har av Los Angeles var faktiskt inte anledningen till varför vi valde att flytta dit. Vi ville försvinna ett tag. Det var det vi gjorde när vi flyttade till ett hus som låg i utkanten av Los Angeles. Vi ville inte gå på röda mattan eller gå på kändisfester. Vi ville helt enkelt inte göra någonting och försökte gömma oss."
 
Hur kändes det att vara anonym för första gången?
Tom: "Helt otroligt!"
Bill: "Det var som en dröm. Det var svårt att vänja sig vid det i början. Man såg sig omkring, man kollade ifall någon stod utanför ens hus. I Los Angeles kan vi gå ut och boka bord i vårat egna namn till och med. När vi checkar in någonstans här, i Tyskland, måste vi gå under påhittade namn för att se till att ingen får reda på det. Inget gott väntar oss när vi stannar på ett ställe alldeles för länge. Det är därför vi alltid är på språng."
Georg: "Vi kan avslöja hans påhittade namn här: det är Vivian Schmitt!" *alla skrattar*
När du vill bli lämnad i fred så är det kanske inte det bästa namnet...
Bill: "Sant, då skulle ju folk VERKLIGEN stå utanför dörren."
Tom: "Med en strap-on." (en sexleksak)
 
Ni har sagt att ni har tagit igen livet i Los Angeles. Vad menar ni med det?
Bill: "Precis. Vi gick ut och festade mycket. Jag fick också upplevda det för första gången, att gå ut på nattklubbar utan vakter. Här funkar det så att man får ett reserverat bord i VIP-hörnan där man separeras från alla andra med ett rött snöre. Sen sitter man bara där som djur på zoo, och massa folk tar bilder på en. Det är inte alls kul. Man inte sitta där och ha kul med vänner."
Tom: "Vi väljer också klubbar efter deras rökrum. Jag älskar att vara där och prata med folk."
När ni sitter i de där hörnen och pratar med folk ni inte känner, hur förklarar ni för dem att ni är Tysklands mest framgångsrika rockband av alla tider?
Bill: "I Los Angeles berättar folk alltid vad de jobbar med och hur fantastiska de är. Tom och jag brukar ofta inte säga något, vilket är anledningen till att de tycker att vi är konstiga. När jag är någonstans ensam så ljuger jag barar - jag säger att jag är student. För inte så länge sen frågade någon mig vad jag jobbade med och jag svarade att jag utbildade mig till fotograf. Då sa han: "Seriöst? Jag är också fotograf!", och då tänkte jag: "Shit!" Då började han fråga mig vilken min favoritkamera var."
Tom: "Sa du att din favoritkamera var kameran på iPhone?"
Bill: *skrattar* "Jag frågar mig själv vad som är realistiskt, vad de skulle tro på."
Tom: "Jag säger alltid att jag är en tjeckisk porrstjärna."
Kan du imitera en tjeckisk dialekt också?
Tom: "Nej, jag visar dem bara min "grej" så nöjer de sig."
 
Nästa gång ni funderar på ett jobb så borde ni göra mer research.
Bill: "Absolut. Nästa gång borde vi säga något som vi har erfarenhet av att göra. Ibland säger vi bara att vi har rika föräldrar, men de tror oss aldrig."
 
Ni är tillbaka med ny musik efter fem år. Vilka insikter har ni kommit till för framtiden?
Bill: "Jag tror det viktigaste är att hitta en balans mellan Tokio Hotel hypen och vårat privatliv. Förr levde vi i en bubbla. Man blir ganska deprimerad efter ett tag. Tillslut kommer man till en punkt då man inte bryr sig om vilken stad man är i eller vilket pris man vinner. Man vet inte ens vad TV-programmet heter som man uppträder på. För att kunna uppskatta det igen måste man ha ett ställe att fly till. Vårat mål just nu är att behålla ett sånt ställe i Los Angeles, som vi har nu."
 
Lyssnar ni på musik mer medvetet nu?
Tom: "Självklart - vi har varit på flera festivaler och i början av producerigen av albumet lyssnar man på mycket musik. Just nu lyssnar jag på mycket från Chet Faker. Jag gillar verkligen hans nya musikvideo också, trots att den är så enkel. Hur gjorde dem den? De åkte aldrig runt och spelade in den - filmandet är alldeles för lugnt för det. Det är genialt."
 
Hur vill ni att folk ska tolka nya Tokio Hotel?
Tom: "Vi vill att folk ska ta vårat nya album neutralt och helt enkelt bara lyssna på låtarna. Jag gillar välskapad musik. Så fort jag hör en låt som jag gillar tänker jag "det är bra låtskrivning + producerat!". Jag bryr mig inte vem som har gjort det eller vart det kommer ifrån. Det är vad man önskar som artist också. Därför tog vi en paus, för att vi ville komma tillbaka med musik som folk kunde prata om och inte bara prata om vårat privatliv."
 
Kan er musik ens räknas som "neutral"? "Durch den Monsun" har redan ekat i mitt huvud, och jag - helt ärligt - gillade den inte så mycket förr.
Tom: "Det är samma för oss. Vi var 15 när vi spelade in "Durch den Monsun" och då tyckte jag att låten var grym. I dag skulle vi nog inte kunna skriva en sådan låt."
Bill: "Det spelar också stor roll hur öppna folk är. När jag gillar en låt så lyssnar jag bara på låten först - sedan tar jag reda på vem som sjunger den. Bara för att en specifik person sjunger just den låten, som jag inte gillade så mycket förut, betyder inte det att jag inte kan lyssna på den. Det är därför vi valde att släppa tre låtar från vårat album. Folk ska kunna få lyssna på musiken först och sen se hur vi ser ut."
 
Nu är tiden slut. Men när ska vi gå till "Berghain" tillsammans?
Bill: "Jag skulle vilja gå nu. Men det är just det som är problemet - vi ska flyga till Frankrike i övermorgon. Men vi håller just nu på att bygga en studio i Berlin. Vi vill flytta våran bas från Hamburg till Berlin. Jag hoppas att vi får en möjlighet att gå dit snart dock."
Georg: "Det är fortfarande öppet. Teoretiskt sett kan vi faktiskt gå dit nu."
Bill: "Ja, men då måste vi ju ställa in allt och se varandra igen på tisdagskvällen." 
Engelsk översättning: Icey @ LoveTH-Music. Svensk översättning av mig, Elina. Ge creds ifall ni använder detta - Källa

Kommentarer
Postat av: Sara

Hej!
Kolla gärna in den här videon där Tom säger att dem ska
komma till Sverige! :) https://m.youtube.com/watch?list=UUkHQ1o_wf8055Y_0-R-HB8Q&v=H_A9dmaynxw

Svar: Hej! Åh, tack så mycket! ^^ Kul! Hoppas det inte bara är fjäsk, haha! XD
KaulitzAndTheGs

2014-10-11 @ 21:50:32

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0