InRock Pop #3/2010 - (Japan)Bill Kaulitz - Sångare: 
Efter att Bills föräldrar skildes när han var 7 år, växte Bill och Tom upp hos sin mamma. Gradvis påverkad av hans mammas nya kille som är gitarrist, blev Bill intresserad av musik (senare gifte sig hans mamma med Gordon). När Bill var 10 år skapade han ett band med hjälp av sin låtsaspappa. Han började spela låtar som han skrev själv på klubbar. Under tonåren betraktades hans som en fin uppklädd kille bland sina klasskamrater i sin hemstad eftersom han bar kostymer och kläder som han sydde själv. Dessutom bråkade han alltid med någon. Kort därefter, anslöt sig Gustav och Georg i deras band och de jobbade väldigt hårt under namnet Devilish. Men de var knappast några bra framförare. Som tur var deltog Bill i ett program som heter "Star Search" där han sjöng låten "It's raining man" av Geri Halliwell, och han åkte ut i kvartsfinalen, vilket uppmärksammade en känd producent. Han tog chansen att bli en superstjärna och äntligen skrev bandet ett kontrakt med Universal Music Germany år 2005. Efter att de gjorde sin debut, skapade Tokio Hotel inte bara en stor sensation i Tyskland utan även i resten av världen. På grund av mycket resande och spelningar, blev Bill tvungen att hoppa av skolan vid 15 års åldern och fortsatte studerandet genom Internet. År 2007 gick han ut skolan i Köln. Bills genomsnittsbetyg i klass 6 var förresten 1.8 vilket är ganska högt. Tack vare Bills extrema klädstil, blev han utvald som "Bäst Klädd" i tyska GQ tidningen. Dessutom har han också etablerat sin mode-pionjär plats. Tokio Hotel deltog i det italienska modemärket "Dsquared2"'s show under modeveckan, gjorde en fotografering med Karl Lagerfeld för Vogue's 30 års jublieum och dubbade en animerad film som heter "Arthur und die Minimoys". Och på tal om Bills flickvän-problem som hans fans är intresserade av, så finns det inget tydligt svar på det - det verkar snarare som om Bill inte är så populär bland tjejer. Under de senaste 7 åren har Bill inte haft någon flickvän och han letar än.

Tom Kaulitz - Gitarrist:
Tom föddes 10 minuter före Bill. De är enäggstvillingar. Men de ser helt olika ut om man jämför deras stilar. Tom bär alltid en keps, är osminkad och har inbakade flätor. Han gillar dessutom hiphop. Tom har även sagt det själv, att de ser helt olika ut om man tittar på deras yttre. Men han tror att om de jobbar tillsammans så är de en betydligt mycket starkare person. De är av samma mynt. De tycker också helt olika vad gäller deras syn på kärlek. I Toms fall är han mycket mer poplär bland tjejer än Bill. Hans syn på kärlek är ganska flexibelt och han tror att han kan finna en romatisk kärlek i ett one-night-stand. Trots att de ser helt olika ut vid första ögonblicket, har de någonting gemensamt: studerandet. Både Tom och Bill hoppade av skolan vid 15 års åldern och gick ut skolan i Köln. Otroligt nog gick de ut med exakt samma betyg.

Georg Listing - Basist:
Georgs föräldrar var båda läkare, så han växte upp i en rik familj. Hans föräldrar kunde inte spela något instrument, men de gillade allihopa Rock'N'Roll, speciellt hans pappa som samlade på mycket klassiska skivor med Eric Clapton, Beatles, Rolling Stones osv. Hans hem var fullt av musik. I Georgs barndom gick han på en livekonsert. Därför var det naturligt att han sedan förälskade sig i musik. Han hade aldrig planerat att starta ett band med sina vänner i skolan, men den planen slog in ändå. Precis som Bill och Toms föräldrar, är Georgs också skilda, men hans mamma sade till honom att följa sitt hjärta oavsett vad han ville göra. Han förföljde allt inklusive musik fritt. Det första intrycket av Georg sedan hans debut var en kille med oerhört rakt hår, men han gör till frisören och plattar ut det. Han har faktiskt lockligt hår helt naturligt.

Gustav Schäfer - Trummis:
 
Gustavs pappa och syster spelade gitarr hela tiden, så han växte upp i en familj som gillade  musik. Hans pappa spelade alltid videor för honom när han var hemma. Gustav slog på bordet som om han slog på en trumma när han såg videorna. Gustavs pappa såg att Gustav var intresserad av att trumma och skickade honom till en musikskola. Gustav började trumma vid 5 års åldern. I grundskolan blev Gustav intresserad av flera saker, men hans pappa var ganska strikt med honom. Då tittade hans pappa och Gustav på Genesis videor igen. Gustav blev rörd över hur mycket fans Genesis' hade och svor till sig själv att han ville vara lika stor som Genesis när han blev stor. Efter allt detta övade han ordentligt. Hans pappas ord upprepade sig konstant i huvudet. Gustav fortsatte öva som hans pappa lärde honom, och sedan träffade han Georg på musikskolan. Kort därefter startade de ett band med Bill och Tom under namnet "Tokio Hotel". Men under 2008 var Gustav inblandad i en trafikolycka. Den 5 november körde han sin BMW och åkte rakt in i en spårvagn. Som tur var klarade han sig undan med mindre skador medan både hans bil och spårvagnen blev helt förstörda. Oturen fortsätter. I juli 2009 blev Gustav svårt skadad av en ölflaska som två okända män slog honom i huvudet med på en klubb i Magdeburg. Han fick sy 36 stygn.
---
Exklusiv intervju med Tom Kaulitz - Bills tvillingbror
"Vi pratar om allt tillsammans. Under en dag kan vi snacka om precis allt. När vi ligger i sängen pratar vi till och med om vi ska välja hett eller iskaffe."

Innan Tokio Hotel kommer till Japan, ringde vi till deras studio i Hamburg. De över inför deras Sydamerika-turné. Tom svarade i telefonen och hans röst var så fräsch och stark när han började prata. Enligt deras historiska popularitet i Europa, trodde vi inte att han skulle vara lika trevlig som en gentleman men överraskande nog gav han oss ett väldigt bra intryck.

Enligt information på Internet, läste jag att ni nyligen har flyttat till Los Angeles. Är det för inspelningen eller  tillfälligt?
Tom Kaulitz:
Ja, vi ska flytta till Los Angeles. Men vi har även ett nytt hus i Hamburg.

Varför? Har ni redan flyttat till Los Angeles?
Tom Kaulitz:
Vi har bott i Hamburg också, men vi bestämde oss för att flytta till Los Angeles för att jobba med våran producent och skriva ny musik tillsammans. Vårat beslut är baserat på arbetet också, så därför valde vi att flytta till Los Angeles.

Enligt ryktet så planerar inte du, Bill, Georg och Gustav att stanna i Los Angeles efter inspelningen, utan att återvända tillbaka till Tyskland. Eller hur?
Tom Kaulitz:
Georg och Gustav bor fortfarande i Magdeburg, Tyskland. Bill och jag bor i Los Angeles. Men vi är i Tyskland just nu för att fokusera på repningen inför turnén i Sydamerika.

Fyra personer som bor i olika länder. Hur är det?
Tom Kaulitz:
Det är faktiskt lite problematiskt. Men vi har varit ett band tillsammans i 10 år, så det är inga stora problem. Vi träffades i replokalen tillsammans och gör allt inför repningen. Precis som i början, övade vi och skrev låtar i Tyskland, sedan kommer Georg och Gustav över så gör vi det tillsammans.

Jag hörde att ni har tagit med fyra stycken till Los Angeles. Stämmer det?
Tom Kaulitz:
Ja, fyra stycken.

Så hur är livet i Los Angeles? Bor Bill med dig?
Tom Kaulitz:
Ja, vi bor tillsammans.

Vart?
Tom Kaulitz:
I West Hollywood, det är ett fint ställe.

Har ni några vänner där?
Tom Kaulitz:
 Vi har inte många vänner i Los Angeles, vi hade inte ens många vänner i Tyskland [skrattar].

Är det bara för att du är en kändis?
Tom Kaulitz:
Det är väl en av anledningarna tror jag. Vi gillar inte precis normala människor. Ända sedan vi gick i skolan så har vi bara två eller tre nära vänner. Om de kunde komma till Los Angeles vore det perfekt. Vi har vänner här, men eftersom det är mycket arbete så kommer vi och går från studion och vårat hem. Våra producenter bor i Los Angeles, så det är fantastiskt, eller hur?

När ni bodde i Tyskland stötte ni på tjuvar och förföljare. Erat liv kanske blir lugnare och säkrare i Los Angeles?
Tom Kaulitz:
Ja, jag hoppas det. Det var ett av skälen till att vi flyttade.

Eran resa till Syamerika blir det första steget i den amerikanska marknaden. Det är en bra start, eller hur?
Tom Kaulitz:
Kanske, jag tror att vårat kommande album släpps år 2011. Vi planerar att åka till Japan och göra lite promo, en spelning. Vi ser fram emot det. Vi ska göra klart vårat kommande album efter Sydamerika-turnén, så jag tror att det kommer ta lite tid. Därför tar det också tid att kliva in i den amerikanska marknaden.

Vi vet att alla har sina egna hobbies, men vem är det som sköter hemmet? Bill? Eller får ni hjälp med det?
Tom Kaulitz:
Det är några som hjälper oss med det eftersom huset är alldeles för stort. När det är så stort är det bättre att hyra in någon som kan hjälpa till. Men vi sköter även om det själva. 

Ni är superstjärnor i Europa, använder ni eran makt för goda gärningar? Som välgörenhetsorganisationer och sånt?
Tom Kaulitz:
Ja, vi har deltagit i många välgörenheter. Bill och jag har varit vegetarianer i 3 år nu. Det finns inte så mycket kring det ämnet när det gäller välgörenhet, men vi hittar något jobb att göra.

Du är vegetarian och jag är köttätare [skrattar]!
Tom Kaulitz:
Det är Georg och Gustav också.

Jag gillar att äta kött, när jag var i Tyskland åt jag kött i en hel vecka. Det verkar som om tyskar älskar kött.  
Tom Kaulitz:
Jag är vegetarian och äter inte kött, men jag måste äta hälsosam mat för annars har jag inga krafter alls. Tidigare åt jag snabbmat som hambugare och hotdogs.

Tom, kan du beskriva dig själv?
Tom Kaulitz:
Det är svårt att säga. Bill skulle kunna svara bättre. Personligen tycker jag att jag är grymt bra och vacker gitarrist. Jag är även väldigt trevlig. Både Bill och jag är jungfruar, så jag är en perfektionist. Ibland kan man nästan säga att jag är ett controlfreak, så det kan orsaka problem också.

När du och Bill är tillsammans, vad pratar ni då om?
Tom Kaulitz:
Du menar när vi är tillsammans? Vi beslutar allt tillsammans oavsett vad det är. Under en dag kan vi snacka om precis allt. När vi ligger i sängen pratar vi till och med om vi ska välja hett eller iskaffe, vilken mattfärg som passar bäst med golvet i reprummet eller vilken låt vi ska spela eller hur vi ska spela den på en konsert. Vi pratar om allt tillsammans.

Ni har en studio hemma i Hamburg, har ni en i Los Angeles också?
Tom Kaulitz:
Eftersom vi precis har flyttat så kommer möbler hit om ungefär 2-3 veckor. Huset i Hamburg är tomt. Eftersom huset i Los Angeles är så pass stort tror jag att...

Planerar ni att bygga en studio i erat hus där ni kan spela in erat nya album?
Tom Kaulitz:
Ja, jag tror vi ska göra det men det kostar mycket pengar.

Då kan ni göra er musik precis när ni vill.
Tom Kaulitz:
Visst, vi gjorde det när vi var i Hamburg. Vi kan skriva låtarna samt spela in dem, och sedan spela in dem i den officiella inspelningsstudion också. Så vi måste bestämma oss för om vi ska spendera mycket pengar för att bygga en studio i vårat egna hus eller hitta någon annan studio där vi kan spela in låtarna.

Är producentern David Jost?
Tom Kaulitz:
David Jost och David Roth.

Kommer ni att samarbeta med dem på det kommande albumet?
Tom Kaulitz:
Jag tror det. Vi kommer iallafall att be några andra producenter och låtskrivare att jobba med oss. Vi vill göra något speciellt och fräscht, men jag vet inte allt för mycket om det kommande albumet. Vi planerar inte. Så länge vi inte har börjat skriva låtar så vet vi inte vad som kommer att hända härnäst.

Ni sjöng en låt på japanska för 3-4 år sedan, eller hur?
Tom Kaulitz:
Ja, "Durch den Monsun".

Kommer ni att sjönga på japanska igen?
Tom Kaulitz:
Jag vet inte än, det är upp till Bill. Men det är väldigt svårt för honom att sjunga på japanska. Dessutom är vi alldeles för lata att lära oss andra språk än tyska och engelska. Så om vi ska göra det behöver vi hjälp med inspelningen. Trots att vi hade roligt när vi spelade in "Durch den Monsun" på japanska, så var det väldigt svårt. Men du har väl hört den? Förstår du något?

Jag har faktiskt bara läst om det, inte lyssnat på låten än. Men jag lovar att om ni sjunger på japanska när ni kommer hit, så berättar jag för er hur bra ni sjunger. 
Tom Kaulitz:
Okej! 

Nästa fråga är en enkel sådan. Varför har ni namnet "Tokio Hotel"?
Tom Kaulitz:
Från början var det "Devilish".

Ja, jag vet. Det är ett coolt namn.
Tom Kaulitz:
Visst, det är ett ganska coolt namn. Vi ville ett häftigare, så efter vi hade snackat ihop oss lite bestämde vi oss för "Tokio". Tokyo låter mycket bättre än Berlin. Men vi har aldrig varit där förut. Så till viss del, blev det namnet ett slutmål för oss. Och våran nästa destination är Tokyo, där vi ska spela live.

Vad vet ni om Tokyo eller Japan?
Tom Kaulitz:
Ingen aning. En del har sagt att Japan är ett väldigt färgglatt land, så vi vill verkligen uppleva det själva. Jag har faktiskt ingen speciell åsikt om Tokyo än. Jag tror det kommer att bli en stor överraskning för oss.

Vill ni göra något speciellt i Japan? Har du något att säga till era fans?
Tom Kaulitz:
Visst! Jag uppskattar verkligen att ni stöttar oss. Vi ser fram emot att få komma till Japan och träffa er alla på livespelningen. Det här blir första gången för oss som vi åker till Japan, så vi är väldigt spända. Vi ser fram emot att få se gatorna, smaka maten osv. Vi kan knappt vänta länge till.
Engelsk översättning: Theresa @ THCH. Svensk översättning av mig Elina, ge creds ifall ni använder detta.

Kommentarer
Postat av: Siri

Sista bilden på Bill snett i profil är sjukt fin :) Vacker boy!

2010-12-03 @ 22:03:52
Postat av: Tove

Forehead boy :D

2010-12-03 @ 23:04:32
Postat av: Anonym

varför svarar dom inte på om det är permament? bor dom ens där eller?

2010-12-06 @ 16:07:15
Postat av: Elina - Bloggens Admin 8D

Vet inte varför Tom inte svarar på det sådär rakt av, men ja, de bor där. =)

2010-12-06 @ 16:24:46
URL: http://kaulitzandthegs.blogg.se/
Postat av: Christina

"det verkar snarare som om Bill inte är så populär bland tjejer" Där har de fel fel fel :D

2010-12-06 @ 18:19:27
Postat av: Anonym

Elina, har det kommit fram bevis eller är det bara för att dom sagt det?

2010-12-07 @ 11:03:49
Postat av: Elina - Bloggens Admin 8D

Vadå om det "har kommit fram bevis"? De säger att de bor där, vi har sett dem åka dit och deras hus som de hade utanför Hamburg är tomt. De bor där. Hoppas det var det du menade, annars får du förklara vad det är du menar exakt. XD

2010-12-07 @ 11:37:18
URL: http://kaulitzandthegs.blogg.se/
Postat av: Anonym

Alltså jag menade foton och att dom har setts där, du menar flygplanet? Ja men hur vet vi att dom verkligen åkte dit? Dom kan ha lurats, vem vet? Dom är smarta, inga flickvänner har avslöjats under 7 år, vi vet knappt vad dom gör när dom inte står i rampljuset ect...Jag tror dom är riktigt bra på att leka kurragömma, fast Tom sa ju att dom köpt nytt hus i Hamburg...aja skitsamma dom bor där dom bor

2010-12-07 @ 12:54:27
Postat av: Elina - Bloggens Admin 8D

De bor både i Los Angeles och Hamburg.

2010-12-07 @ 13:32:25
URL: http://kaulitzandthegs.blogg.se/
Postat av: Sofie

Vet du om Georgs föräldrar är läkare eller tandläkare?

Har nämligen för mig att jag någonstans har läst att de är tandläkare båda två.. Fast tandläkare kanske ingår i kategorin läkare ;)

2010-12-13 @ 01:05:51

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0