InRock #236/2011 - (Japan)


Tokio Hotel i Tokyo
Auran av Tokio Hotel är så fantastisk att det är svårt att komma nära.

Tokio Hotel i Omotesando
Äntligen har Tokio Hotel landat i Japan! Trots att de är superstjärnor i Europa, är det deras första besök i Japan. På den första dagen i Japan, med stödet från den tyska ambassaden, blev Tokio Hotel faddrar för att fira 150 årsdagen av vänskapen mellan Tyskland och Japan samt att lära japanerna mer om den tyska kulturen. Självklart, markandsförde dem sig själva samtidigt. De som styrde över schemat hade lagt ett tight schema framför dem, och han sade: "Bandet vill ha en framgångsrik start i Japan. Jag tror inte det finns någon tvekan om det." Så de fyra bandmedlemmarna började sminka sig kl 09.00 och de klagade inte under de 12 timmarna, utan fortsatte jobba.

Redan från första dagen, den 12 december, hade de knappt någon fritid. Managern sade: "Efter alla intervjuer har alla affärer redan stängt. Så Tokio Hotel såg fram emot Harajuku. Trots att det regnar kommer vi definitivt att åka dit. Men de kanske kan shoppa under nästa resa i Japan." Bandet var på bra humör för att gå på marknadsföring.

Kunde ett sådant band uppfylla sin djupaste önskan? Det började regna redan tidigt på morgonen. Men som tur var så slutade det dugga och molnen försvann. Äntligen kunde vi gå ut. I hotellobbyn träffade vi två fans som kom från Frankrike. De följde Tokio Hotel hur långt som helst. Tillsist gick vi ut, åtta personer inklusive mig, i två Benz' med tonade rutor som bandet hade förberett. I Europe är Tokio Hotel sponserade av Audi, så vart de än åker, kör dem Audi. Men Japan finns inte med på listan, så de kör Benz' här. Dock matchade Benz' Bills lyxiga temperament väldigt bra.

För en resa på fem dagar och fyra nätter, packade Bill och Tom sju hela resväskor med kläder. Bill bytte kläder för varje event. Dagen innan bar Bill en militäroutfit med en grym frisyr. Är dagens tema för intervjun slappkläder? Bill använder aldrig pälskläder eftersom han vill stötta PETA. Han föredrar fejkpäls med bra kvalité. Trots att Bill blev tvungen att byta poser för kamerorna, log han mycket eftersom han var tillsammans med sina bandkamrater. Hans leende blev till skratt ibland. Jämfört med hans seriösa ansiktsuttryck för kamerorna, var hans ansikte väldigt sött just i denna stund.

Tokio Hotel i Harajuku
Vi klev ur bilden framför Louis Vuitton i Harajuku och planerade att gå till Meiji Shrine via Takeshita Street. Men vi misslyckades redan efter 3 minuter eftersom folk fastnade vid en butik vid namnet Santa Monica. Det gjorde även stylisten. Inom 20 minuter hade Bill provat och köpt två tshirts och en tröja. Han betalade 32000 yen med sitt platinakort. Tom köpte ingenting och kom ut tidigt och sade: "Bill är alltid så här!" med ett lurigt leende. De båda två besöker affärer som ロスジャ、メルローズ アウェニュー tillsammans. "Jag skulle vilja besöka Shibuya lite mer medan vi ändå är här, som Shibuya korsningen!" Managern hörde det och kollade snabbt på klockan. Vi hade antagligen inte tid att gå till Shibuya på grund av deras hemfärd den 16 december, men eftersom de ville dit bestämde vi oss för att gå under lunchen - till Shibuya via Takeshita Street. De fyra var upptagnamed at ta kort i korsningen. Vi kunde se deras spända ansiktsuttryck. Sedan hördes ett skrik, de blev igenkända av fans. Bill och Tom har längtat efter att besöka Shibuya länge nu, men den här gången kanske de ...? Vilken tur fansen hade! Men bandet märkte att de låg lite efter med schemat. Så de gick tillbaka till deras Benz' med tonade rutor omedelbart. Men fansen var ändå väldigt glada. Det är ju trots allt fansen som är mest betydelsefulla!

Tokio Hotels betydelsefulla Japan besök
[...]
12 december - Soligt:
Tokio Hotel anlände på Narita flygplats kl 11.00. Gustav och Georg anlände tidigt. Omkring 30 fans väntade på dem. Jag köpte vatten åt bandet och personalen och väntade en bit därifrån. Jag blev vän med några fans som väntade där, så även jag blev väldigt nervös. Planet landade i tid. Äntligen dök de två upp mellan folkmassan. De exklusiva vakterna följde dem noga och såg till att de kunde stiga på den förberedda bilen. Gustav kallades "Little G" av sina fans, de var inte ens blyga att ropa på honom i en underbar röststämma. Efter incheckningen på hotellet åkte jag tillbaka till Narita flygplats för att välkomna ledaren - Bill, och Tom, tvillingbröderna. Planet från Los Angeles skulle ha landat kl 18.00, fansen samlades på flygplatsen redan vid 17.00. Antalet fans var allt mer nu än tidigare imorse. Fansen som hade väntat så länge blev nervösa och lugnade inte ner sig förrän de visste att Bill och Tom hade anlän 30 minuter tidigare. Tvillingbrödernas vakter kom för att kolla deras status. Fansen som stod nära utgången började skrika en efter en. Det tog tre år för Tokio Hotel att komma till Japan. Bill och Tom gick ut från utgången och signerade bilder. Alla fansen tappade nästan befattningen och samlades där inne. Vakterna hade lovat dem att hålla ordning i början, och jag hjälpte till. Men vi kunde inte komma framåt över huvud taget. Bill ch Tom försökte deras bästa för att vara snälla mot fansen utan att titta irriterat på dem. Fansen som väntade på parkeringen sjöng "Durch den Monsun" tillsammans. Då log Bill och Tom glatt. Medan Bill vinkade hejdå, klev han in i bilen - likaså Tom. Den rörande scenen om nyss hände var otroligt innerlig, som måste vara oförglömliga minnen för fansen. Senare åkte bandmedlemmarna och personalen till hotellet för att vila.

13 december - Regnigt:
Marknadsföringen började kl 11.00 och höll på till 20.30. Lunchen varade i 1 timme och 30 minuter, så de kunde ha en underbar lunch. Personalen gick tillbaka till hotellet en timme tidigare för att förbereda allt så att det gick som det skulle under intervjun. De förberedde all möjlig mat, så som: vatten, Cola, Red Bull, kaffe och chokladkakor (dock inte Brownie). All mat kom från utlandet. De följande intervjuerna började som planerat. Bandmedlemmarna behövde fixa sminket och ombytena 2 timmar innan den första intervjun så de var tvunga att gå upp tidigt. Efter en lång intervju, åkte Tokio Hotel till en fest som Universal Music höll i på en japansk restaurang i Nishi-Azabu. Vegetarisk mat hade beställts in i förväg så festen var bra. Vi dukade med kniv och gaffel för Bill utifall att han inte kunde äta med pinnar då han skulle plocka upp potatisen. Gustav och Georg gillade att äta friterad kyckling och grillat nötkött. Maten såg fantastisk ut. Det mest överraskande är att Bill och Tom åt friterade räkor. Äntligen visste vi att de ibland äter lite kräftdjur. Jag hade turen att få se det med egna ögon. Trots att festen inte varade länge gissade jag att hela personalen och bandmedlemmarna kom varandra mycket närmare. Tillsist betalade den unga personalen notan och bandet hade en väldigt trevlig middag. Festen var över.

14 december - Regn till moln:
Alla bandmedlemmarna (eller bara Bill) klev upp tidigt för att fixa sig. Bandmedlemmarna klev in i intervjurummet kl 11.45. När vi träffade Bill, ville vi verkligen säga: "Bill, du är så tidig!" och han bar vackra kläder. Den första intervjun var på NHK utbildningen (på tyska), men det verkade som om de inte hade så mycket frågor. Sedan åkte Tokio Hotel till Omotesando i tåv Benz' för att intervjuas för InRock! Jag gillade att se Bill gå omkring sakta och titta i Omotesando. Alla bandmedlemmarna ville gå till modecentret och kika, så de kunde inte hjälpa det. Vi åkte med bil till Louis Vuitton. Efter intervjun åkte Tokio Hotel tillbaka till hotellet för att äta lunch. Deras lunch bestod av pasta med tomatsås. Kl 16.00 började resten av marknadsföringen. De var tre radiointervjuer, fem intervjuer ink. TV, tidningar och musiktidningar. Alla intervjuer var färdiga kl 20.35. Alla bandmedlemmar kom till varje intervju med ett leende på läpparna, de såg inte trötta ut alls. Managern som bestämde över resan frågade oss om några isbanor fanns i närheten. Han hörde nog från någon annan vad Tokio Hotel ville göra i Tokyo. Vi bad hotellpersonalen att hjälpa oss för vi hade inte mycket tid. Slutligen åkte vi inte med Tokio Hotel till någon isbana, men vi lovade att åka dit nästa gång.

15 december - Soligt:
Idag ska Tokio Hotel ha sin spelning i Japan. Tokio Hotel avböjde några intervjuer eftersom de ville fokusera på uppträdandet. Tokio Hotel var färdiga med intervjun strax efter 12.00. De var lite sena, men det var pga träffen med fansen som InRock valde ut. De åkte till Akasaka Blitz där spelningen skulle äga rum. Efter repningen tog dem lunch kl 16.00. Lunchen bestod av pizza, pasta och vegetarisk sushi (för Bill och Tom). De åt sin favoritmat innan konserten. Gustav såg ut som om han gillade pizza väldigt mycket. Gustav och Georgs dörr till rummet var öppet ända tills 1 timme innan spelningen. Vi kikade in och såg att de stod och borstade håret. Sedan var spelningen över. Trots att det var en liten spelning visade de sin talang på piano. De spelade nio låtar för publiken. Bill bar kläder från det italienska märket Dsquared2 (märket skapades av två kanadensiska tvillingar). Det sades att Tokio Hotel inte tog med sin LED-utrustning den här gången eftersom det var alldeles för tungt. Men de lovade oss att de skulle spela dem nästa gång för sina japanska fans. Vårat bolag gav Tokio Hotel "Getas" (träsandaler, typ. Googla det ;p) som presenter. De sade att de aldrig hade fått sådana presenter förut, att de var väldigt glada. Tokio Hotel gick inte ut den sista kvällen. De åkte som vanligt tillbaka till hotellet och gjorde sig iordning för att åka hem dagen efter. Av misstag fick några fans reda på vart Tokio Hotel bodde i Japan och hälsade på. En del av dem ville ge dem presenter, andra ville ta bilder med dem. Tokio Hotel var inte irriterade av det plötsliga besöket utan tog emot dem snällt och hävdade att deras fans var de bästa fansen i hela världen.

16 december - Soligt:
Som de flesta fans redan vet så är Bill och Toms andra hem i Los Angeles eftersom de inte kunde leva ett normalt liv i Europa på grund av galna fans (som stalkers). Men Gustav och Georg åkte däremot tillbaka till Tyskland.
[...]
Engelsk översättning: Theresa @ THCH. Svensk översättning av mig Elina, ge creds ifall ni använder detta.

Kommentarer
Postat av: sara

älskar bilderna, de ser så sjukt glada och lyckliga ut! :D

2011-01-15 @ 16:36:06
URL: http://germanottas.tumblr.com
Postat av: Elina - Bloggens Admin 8D

~~

Uppdaterat med en svensk översättning nu!

~~

2011-01-17 @ 17:23:52
URL: http://kaulitzandthegs.blogg.se/
Postat av: sara

intervjun verkade bra :)

tack för översättning! ♥

2011-01-17 @ 18:29:00
URL: http://germanottas.tumblr.com

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0