[DW-World.de] - Historien om tysk popmusik: Bandet Tokio Hotel


Historien om tysk popmusik: Bandet "Tokio Hotel"
Till en början kallades dem ett "tillfälligt tonårsband". Men killarna från Magdeburg i bandet "Tokio Hotel" har visat sig vara ett stort fenomen i den tyska musikindustrin och har vunnit fans runt om i världen.

Början av gruppen "Tokio Hotel" var helt fantastiskt. Sedan barndomen har tvillingbröderna Bill och Tom Kaulitz gjort musik. Deras låtsaspappa bidrog mycket till killarnas musikaliska talang och fick dem att spela deras första konsert vid 9 års åldern. På en av konserterna vid den åldern träffades medlemmarna i Tokio Hotel.

Fantastisk saga
År 2003 deltog sångaren Bill i en talangshow på TV där producenter upptäckte hans talang. Två år senare släpptes bandets debutalbum, då blev killarna "Tysklands nya superstjärnor", med singeln "Durch den Monsun" som toppade listorna. Bill Kaulitz, som då bara var 15 år gammal, kunde inte tro på deras egen lycka: "Det är en helt ny grej för oss. Vi är otroligt glada att det går så bra. Vi hade turen som blev upptäckta av våra producenter för två år sedan i de östra delarna av staden Magdeburg."

Kreativiteten i bandet påverkar den känslomässiga biten för miljontals ungdomar. Inte bara deras texter, utan även själva musiken som handlar om livet, kärlek, frustration, smärta... En del låtar är skriva direkt från hjärtat då bröderna Kaulitz' föräldrar skilde sig när de fortfarande var ganska små. "Jag skulle vilja säga att våra fans är väldigt "intensiva". Det spelar ingen roll ifall det snöar eller liknande utanför arenor. De är alltid redo. På våra konserter går det alltid vilt till. Vi får vår energi från dem", säger Bill.

Kontroversiella uppfattningar
Å ena sidan - fans till döden, å andra sidan - totaldiss. Tokio Hotel har idag motstridiga bedömningar. På Internet kan man hitta en hel del bittert förlöjligande om bandets arbete. Satirtidningen "Titanic", som skrev "fyra anledningar till varför man inte ska skaffa barn", utsåg sångaren Bill Kaulitz som "Den mest irriterande tysken" för ett par år sedan. Men bandets framgång är fortsatt oförstörd - de har sålt över 6 miljoner album och har vunnit ett flertal musikpriser i både hemlandet och utomlands.

Tokio Hotels popularitet sträcker sig långt utanför Tyskland. I Frankrike är de megastjärnor. I Sydamerika har de en enorm skara fans. Kvartetten lyckades till och med få med sina två senaste album på "Top 40"-listor i Usa. Det har övertygat Bill Kaulitz: "Om allt fortsätter att utvecklas i samma riktning som det har gjort hittills så kommer vi att bli världens lyckligaste människor."
Svensk översättning av mig Elina, ge creds ifall ni använder detta - Källa.

Kommentarer

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0