Rysk konsumentorganisation stämmer inställd TH konsert

Rysk konsumentorganisation stämmer inställd Tokio Hotel konsert
Rysslands konsumenträttighet samhäll stämmer den arena i Moskva där det tyska pop-rock bandet Tokio Hotels konsert ställdes in förra månaden. Konsumenträttighet samhället (OZPP) ingav en rättegång med Moskvas Meshchansky domstol mot Olimpiisky sportscenter, där deras konsert var planerad att hållas den 10 mars, sade OZPP i ett uttalande som publicerades på deras webbplats.

"Publiken fick inte veta om att konserten hade ställts in i förväg", sade organisationen, och lade till att folk som hade biljetter har ännu inte återbetalats. OZPP sade även att de stämmer själva arenan än arrangören, Top Concert, eftersom det bara var företaget som nämndes på biljetterna. Enligt OZPP, är det exakta antalet av folk som köpte biljetter mellan 1.500 roubles [$52] och 22.000 roubles [$759] okänt, men det är "flera tusen" som borde få en återbetalning. I enlighet med rysk lag, kan OZPP inte påstå en viss summa pengar i skadestånd från Olimiisky, men om domstolen bifaller ansökan, ska alla som köpt biljetter ersättas av arenan.

Top Concert - en viktig aktör i den ryska livemarknaden, som även stod för konserter med Prodigy, a-ha och Franz Ferdinand - skyller Tokio Hotels inställda konsert i Moskva och ytterligare en konsert i St Petersburg den 8 mars på bandets management. Företaget har inte svarat på Billboard.biz's begäran om kommentarer gällande OZPP's stämning.

Under tiden rapporterade den ryska affärstidningen Kommersant att Top Concert har förnyat förhandlingar med Tokio Hotels management och att bandets konsert i Moskva fortfarande kan äga rum senare i år.


Svensk översättning av mig Elina, ge creds ifall ni använder detta - Källa.


Kommentarer

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0