[Was-Online.de]: "Bill på väg att bli en seriös popartist"


"Bill Kaulitz på väg att bli en seriös popartist"
Bill Kaulitz är en gränsgångare. 21-åringen är en sångare, modell, reklampersonlighet och röstskådespelare - och på väg att bli en seriös popartist - men alla har inte märkt det än.

De sökte, men de såg honom inte trots att han stod mitt framför dem. År 2003 sökte Sat 1 efter en stjärna, och de träffade Bill Kaulitz. Programmet hette "Star Search". Den 13-åriga Bill, hans tvillingbror Tom och två kompisar "gör viktig musik enligt deras egna uttalanden", förklarade Kai Pflaume innan Bill hade stått på scenen för första gången i sitt liv.

Andlöst sjöng den lilla killen, med den lilla vampyr-frisyren och svart kajak runt sina ögon, "It's raining men" och fläktade vilt med armarna. Efteråt var han tvungen att lyssna till nöjet om hans extravaganta outfit. Han gjorde det artigt, charmigt och vände sig mot juryn med ett vackert leende.

Hugo Egon Balder [en av jurymedlemmarna] hänvisade honom till komediriktningen, då han tyckte Bills röst lät "rolig". Endast Jasmin Wagner [en annan jurymedlem], aka "Blümchen", såg hans talang. "Grattis till resultatet av ditt framträdande", sade hon imponerat: "Du kommer att spara ett skivbolag mycket arbete." Tänk reklam, stilexperter - med Bill behövs inget sånt. "Du har redan allt det där." Hon avslutade med meningen: "Och jag tror att du kan nå toppen om du fortsätter." Balder och de andra jurymedlemmarna valde dock en 11-årig rappare istället för Bill.

Vännerna, som bröderna Kaulitz redan hade gjort musik med, heter Georg och Gustav. Nu för tiden är bandet känt som Tokio Hotel bland tjejerna i Tyskland, Spanien, Mexiko, Frankrike, Kanada, Israel och snart även Usa. Men Bills exceptionella stil är okänd på ett sätt. Kanske är det faktiskt på grund av alla de tusentals skrikande tjejerna.

Bill Kaulitz är en gränsgångare. Han är en sångare, modell, reklampersonlighet och röstskådespelare. Med mycket smink i hans obeskrivligt vackra ansikte gränsar han mellan en man och en kvinna, vilket har en viss effekt på ryktet att han ska vara homosexuell. Må han erkänna att han inte är bög hur mycket han vill. Den sexuella tvetydligheten tillhör helt enkelt till hans image - vad som är mer förvirrande är istället att hans enäggstvilling Tom går omkring klädd som en normal kille. Men Bill Kaulitz påminner lite om David Bowie, som tog över spelet med könsrollerna som Ziggy Stardust bara i början av 70-talet.

Ingenting mer straffas mer bland barn än att man är annorlunda. Uppenbarligen brydde sig Bill inte om det alls. Självklart, hatade han skolan i 670-befolkningen-byn Loitsche i Magdeburg. Anledningarna är självklara. Hur ska tonåringar reagera när man möter en kille med svart färgat hår, vars frisyr är lika asymmetriskt format som hans egna skräddarsydda byxor? En retorisk fråga. Han gör fortfarande sin egen grej oförstört. Vid 9-års åldern sjöng tvillingarna på en byfestival, vid 12-års åldern lärde de känna Georg och Gustav på en klubb i Magdeburg och startade bandet Devilish. Ett år senare, efter Bills uppträdande på "Star Search", åkte musikproducentern Peter Hoffmann till denna klubb för att se bandet spela.

"Det bara hände där, det som händer i dagens stora konserter", minns han: "Skrikande tjejer i första raden, mosade killar bakom." Hoffmann bjuder in dem till studion i Vögelsen i Lüneburg. Killarna får musik -och sånglektioner. Devilish blir Tokio Hotel. De skrev ett kontrakt med Sony BMG, men efter ett halvår får skivbolaget kalla fötter. Den ansvarige managern avfärdar bandet. Sony BMG släppte en multi-miljoner affär, managern förlorade sitt jobb. Istället tog Universal över, Sony BMGs starkaste motståndare, som har hit efter hit med bandet. Tre album har släppts än så länge. För ett par dagar sedan släpptes ett "Best Of"-dubbelalbum. En CD som innehåller låtar på tyska, en CD med samma låtar på engelska. Det största misstaget som satts i huvudena på ovetna vuxna är att Tokio Hotel är ett gjuten pojkband. De har aldrig varit det. Tja, Bill och Tom ville bli rockstjärnor redan när de gick i andra klass. Men det ville även Rolling Stones, långt innan de blev rockstjärnor. Idag är den 21-åriga Tokio Hotel-frontmannen mer än bara ansiktet av ett åldrande tonårsband med popinfluenser som får massorna att skrika. Kaulitz är en av människorna med en unik karisma: Androgyn, dramatisk, glamorös. Hans band blir allt mindre och mindre som Nena, utan mer och mer som Nirvana.

För ett par veckor sedan hjälpte Arte folk över 30 som inte har några döttrar att fånga upp uppmärksamheten till denna unga man. Den kulturella kanalen visade ett avsnitt av serien "Durch die Nacht mit..." och i detta avsnitt träffade Bill Kaulitz Wolfgang Joop - och det är inte bara modedesignern som har varit till månen med Bill sedan dess. Utan man hade kunnat räkna ut det här för länge sen. Men ingen som inte är kär i någon av tvillingarna Kaulitz eller Georg och Gustav, kommer på idéen att titta på videor på deras hemsida eller gå på en Tokio Hotel konsert. Annars hade många mer redan märkt att tjejerna, som har kastat gosedjur eller BH:ar på scen, helt enkelt känner igen personen som står framför dem: en extraordinär ung man som har vad som krävs för att bli en världsstjärna.


Engelsk översättning: TH-Info. Svensk översättning av mig Elina, ge creds ifall ni använder detta - Källa.


Kommentarer
Postat av: Elina - Bloggens Admin 8D

Väldigt bra artikel måste jag säga. =)

2010-12-25 @ 14:32:05
URL: http://kaulitzandthegs.blogg.se/
Postat av: Anonym

håller med! gillar den vrkligen! synd man inte läser sånna här oftare

2010-12-25 @ 15:24:54
Postat av: Jassy

Great article, really. Its really a shame not more people see it this way. and I totally love what the person who wrote it say about Bill: "Kaulitz is one of the persons with a unique charisma: androgynous, dramatic, glamorous."

2010-12-26 @ 16:12:26
URL: http://tokiohotelamerica.com
Postat av: Caroline

tack så mkt för översättningen, Elina! har inte vart hemma på aslänge, så har inte kunnat kolla internet ;O men tack för alla nyheter osv <33 =D

2010-12-26 @ 20:13:36
URL: http://tokiohotelamerica.com

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0