De Planet Beruf #6/2010


Tokio Hotel: "Vi turnérar genom världen"
"Logik gör det möjligt för oss att åka på turné" - De är medlemmar av ett av det mest framgångsrika tyska bandet. Bill och Tom Kaulitz från Tokio Hotel. Tvillingarna uppträder med sina bandkamrater Georg och Gustav världen över. De har upplevt mycket - det är också en fråga om trafik och logik.

Ni reser mycket pga era uppträdanden. Vad tar ni med er?
Tom:
Först och främst tar vi med oss kläder och instrument. Men det beror på hur länge vi blir hemifrån. På våran senaste turné var vi borta i tre månader och vi hade allihopa omkring 10 resväskor. Så under långa resor kan det bli upp till 40 resväskor. Bill är den med som har flest!

När ni är på turné är ni tillsammans i stort sett hela tiden. Hur fungerar det att bo tillsammans med så lite utrymme?
Bill:
Tja, på våran senaste turné funkade det överraskande bra. Jag väntantade mig att vi skulle gå varandra mycket mer på nerverna. Men det hände bara en gång, det var på sista spelningen i Paris. Jag tror det hjälpte att ha två turnébussar så vi kunde resa separerade!

Det är roligt att resa med turnébuss! Kan ni tänka er att köra en sån där buss själva, som en professionell förare?
Tom:
Jag tror att alla är menade för olika arbeten. VI har alltid velat göra endast musik, andra gillar att köra långa sträckor, som våra busschaufförer. De gör sitt jobb riktigt bra!

Hur blir era instrument transporterade?
Tom:
Allting läggs ned i specialbyggda väskor. Antingen blir det transporterade med plan eller på en lastbil, det beror på avståndet. Om vi åker till Amerika eller Asien, blir de ibland transporterade på containers på båtar också.

Ni hade en imponerande show på eran "Humanoid Tour 2010". Hur transporterades utrustningen till städerna ni spelade i?
Tom:
Turnén är väldigt komplex. Ett speditionsföretag som endast ansvarar för turnér, planerade och genomförde det. Scendelarna blev uppdelade på 12 olika lastbilar och kördes genom hela Europa. Allting är planerat in i minsta detalj och när lastbilarna satt fast i trafiken, blev tiden knapp. Scenen blir uppbyggd kl 07.00 på morgonen på två olika delar i arenan och sedan sätter dem ihop den. Direkt efter att konserten är över, tar dem ned den och så börjar allt om igen...
Bill: Det tog ungefär 8 timmar för teknikerna att sätta ihop hela showen, beroende på utrustningen i arenorna. Ett riktigt hårt arbete krävdes!
Scans: Anni. Engelsk översättning: TH-Info. Svensk översättning av mig Elina, ge creds ifall ni använder detta.

Kommentarer
Postat av: sara

Åh wow :D

Kul att läsa och tack för översättningen!

2010-11-13 @ 16:04:53
URL: http://sarakaulitz.tumblr.com

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0