[JNytt.se]: Poetry Slam på Stadsbiblioteket


Poetry Slam på Stadsbiblioteket
För den som vill framföra sina dikter offentligt ges nu den möjligheten på Jönköpings stadsbibliotek.

Som en del i det återkommande arrangemanget Popsoaré bjuds nu in till Mini Poetry Slam, en tävling i att läsa dikter. - "Det finns ett växande intresse för det här. Det här är ett första test, blir intresset stort är det mycket möjligt att vi gör det igen. De som deltar får tre minuter på scenen, sen får publiken rösta fram en vinnare", berättar Hugo Ranerås, kultursekreterare på Jönköpings kommun och arrangören bakom Popsoaré. - "Folk får anmäla sig i förväg, men vi har även en öppen scen där vem som vill kan få gå upp under kvällen", fortsätter han.

Dokumentär om Tokio Hotel
Onsdagens Mini Poetry Slam ingår i stadsbibliotekets serie Popsoare. Under kvällen bjuds det också på DansPopQuiz med dansgruppen Risk och tävlingsfrågor gjorda av Emma Erpén. En lite annorlunda kombination där besökarna får chansen att testa sina popkunskaper.

Som avslutning på kvällen visas den 28 minuter långa dokumentärfilmen Så nära, som handlar om två tonårstjejer som förälskat sig i Tom och Bill, frontfigurerna i det tyska bandet Tokio Hotel. - "Popsoaré ordnar vi en gång i månaden där vi satsar på olika former av populärkultur. Förhoppningen är att folk har en skön känsla när de går därifrån", säger Hugo Ranerås.
Källa: http://www.jnytt.se/nojesnyhet/42740/poetry-slam-pa-stadsbiblioteket

Kommentarer
Postat av: Nadja

Vet du någon annanstans man kan se dokumentären? På nätet, alltså ;)

2011-10-06 @ 19:03:43
URL: http://blamingnargles.blogg.se/
Postat av: Elina - Bloggens Admin 8D

Här: http://svt.se/1.2528291 Men jag vet dock inte om det är hela. Jag har faktiskt inte sett filmen, haha! Men sök runt lite på SVT's hemsida så hittar du den nog. :)

2011-10-06 @ 20:02:39
URL: http://kaulitzandthegs.blogg.se/

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0