[Rheinpfalz.de]: "Vilka är Tokio Hotel nu igen?"

Vilka är Tokio Hotel nu igen?
Det tidigare tonårsbandet står hellre på scen i Asien än i hemlandet.

Bandet Tokio Hotel från Magdeburg i Tyskland verkar som ha försvunnit från jorden sedan två år tillbaka. Det tidigare tonårsbandet föredrar för närvarande att hålla på med sin internationella karriär, istället för hos sina fans här hemma - och trots det fortsätter tjejer vara lojala mot dem.

Det östtyska sättet har aldrig varit bra: De identiska tvillingarna Bill (sång) och Tom Kaulitz (gitarr), basisten Georg Listing och trummisen Gustav Schäfer, gick från att ha hits som "Durch den Monsun", "Schrei" eller "An deiner Seite" för 6 år sedan, till firande popstjärnor vars fåfänga som hamnade i alla medier. Utsålda turnér, skrikande tjejer och priser som Bambi, Echo och olika MTV Awards var för de nu 22-24-åriga musikerna en vardag. Efter att de släppte det tredje albumet år 2009 ville de nå ut till hela världen istället för att enbart vara kända i Tyskland och enligt uppgifter från deras skivbolag är Tyskland numera en "media paus". Det innebär inga intervjuer, inga konserter, inga TV framträdanden - ingenting.

I början av denna "Tyskland-paus" grät större delen av de kvinnliga fansen dagligen. Medan de torkade tårarna och när det var tyst i hemlandet kring Tokio Hotel, kämpade de om uppmärksamhet i Amerika och Asien. "Trenden visar att den internationella Internettrafiken runt Tokio Hotel fortfarande är mycket hög", säger Andreas Kraus, som driver företaget Sunlab GmbH i Aschaffenburg och hemsidan MyTokioHotel.net. "I Tyskland har dock sökningarna sjunkit till en bråkdel av tidigare nivåer. Temat är lite ute för oss." Även om de sista inläggen på forumet var i maj 2011 så kommer Andreas Kraus inte stänga ned hemsidan. "Trots att vi inte har ett stort antal nyregistreringar, finns det några fans kvar på vår sida. Och till exempel så var det bara några av dem som avböjde att få nyhetsbrev", säger Kraus, som nu har dragit ned på sitt tekniska arbete på sidan.

Man kan inte ens vara säker på den aktuella officiella fancluben, som först ville uttrycka sin åsikt, men precis som skivbolaget sedan inte hade någon bättre information. Mycket öppnare är dock de äldre Tokio Hotel fansen som är stolta över de prestationer killarna gör utomlands, trots att de saknar dem. "Vi kan alltid säga att vi är stolta över att detta framgångsrika band kommer från Tyskland", säger Sina Hernandez från Essen, som har gillat popgruppen från början och har varit på ett flertal konserter samt träffat dem utanför hotell och signeringar. "Första gången jag var ganska nervös, men sen märkte jag att de var jättesöta och snälla. Dessutom är Tom lika rolig i verkligheten som i intervjuer."

Den 20-åriga gymnasiestudenten har sett Tokio Hotel live 12 gånger och är fortfarande lika imponerad: "De utmärker sig genom sitt utseende och skriver sina låtar själva och är trots framgången väldigt jordnära." Sina tror också att trots flera års frånvaro så kommer de tyska Tokio Hotel fansen inte att glömma dem. "Om de uppträder i närheten av mig igen så skulle jag definitivt köpa en biljett", säger hon med förväntan.

Många andra fans tror, eller snarare är säkra på att den stora hypen kring Tokio Hotel i Tyskland definitivt är över. "Men trots det kommer de fortfarande att vara framgångsrika och etablera sitt namn i musikbranschen", anser den 23-åriga Sabi K. från Hanhofen. Bankiren har varit ett Tokio Hotel fan sedan år 2007 och har framför allt fått nya vänner och varit på spännande äventyr, som resan till konserten i Nantes, Frankrike. "Jag träffade många människor där som jag inte skulle kunna leva utan nu. Det var, förutom musiken, den mest underbara och personliga gåva som killarna gav mig, och de vet inte ens om det", förklarar Sabi som fortfarande är ett fan. Dessutom har popgruppen haft en enorm påverkan på många fans liv. "Eftersom jag är ett fan så märkte jag vilka mina vänner verkligen var. Det fanns faktiskt folk som inte ville göra något med mig på grund av Tokio Hotel!"

Och just därför förlåter Sabi "hennes killar", fansen kallar pojkband-medlemmarna för det, för deras nuvarande frånvaro. Enligt hon själv, är avståndet från det offentliga rampljuset bra för tvillingarna Bill och Tom, även om det betyder att de numera bor i Los Angeles. "Jag kan inte förstå hur en del slutar vara fans eller säger att de hatar dem bara för att de har flyttat", säger Sabi, som står Tokio Hotel mycket nära och hon går aldrig omkring utan deras musik. För att stötta bandet skaffade hon en tatuering av bandets låt "In your shadow I can shine" på sin vänstra skuldra.


Svensk översättning av mig, Elina. Ge creds ifall ni använder detta - Källa.


Kommentarer

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0