GQ intervju med Bill Kaulitz


Hur känns det att vara en presentatör för klassiska italienska herrkostymer?
Bill:
Väldigt häftigt! Jag måste säga att jag faktiskt gillar det här märket. Jag uppäckte det förra året på internet bara rent av sådär och ehm.. Jag gillar mycket saker och när jag besökte butiken hittade jag mycket jag gillar. Det är inget som jag kan bära varje dag men då och då gillar jag det verkligen.

Känner du dig bekväm eller obekväm i kostymer?
Bill:
Eh, jag skulle säga att det beror på själva dagen. Tja, då och då gillar jag det verkligen men ja, man kan kombinera det med annat också. Jag har mycket kostymer hemma till exempel och jag har dem med jeans eller nåt, och därför gillar jag det. Jag känner mig inte obekväm faktiskt. Allting jag skulle känna mig obekväm i skulle inte passa mig.

Skulle du ha på dig det på scen också?
Bill:
Tja, jag tror det är alldeles för feminint på scen. Jag gillar det verkligen då och då men jag behöver mina bekväma läderjackor och sånt för att kunna röra mig. Men kanske i en eller två låtar.

Har du en ny vuxenstil och lämnat experimenten bakom dig?
Bill:
Tja, jag tror att det alltid kommer att finnas kläder som man älskar och sedan efter flera år senare tittar man på dem och hatar dem. Jag tror att det kommer hända mig också. Jag har faktiskt aldrig skämts över vad jag har burit. Det betyder att det självklart finns massa saker som jag tittar på och tänker "Åh herreud, vad hade du på dig då?" men det är en del av att hitta sitt eget sätt och.. Ehm... Att sluta någonstans. Men jag tror också att det alltid kommer att finnas stunder då man testar sig själv och något nytt.

Har du några modeförebilder? Om så ja, vilka?
Bill:
Ehh.. Alltså, jag har i stort sett aldrig haft en förebild men jag gillar faktiskt.. Ehm... David Bowie. Jag gillar också Steven Tyler så det är ganska blandat. Men jag har aldrig haft en modeförebild eller så.

Du fångade Karl Lagerfeld's uppmärksamhet samt jobbade med honom. Känner du dig hedrad?
Bill:
I alla fall! Mitt intresse när det gäller det här började vid en väldigt ung ålder. Jag sydde och designade också lite själv. Och det är självklart en dröm att få göra något för någon som Karl Lagerfeld. För mig var det helt fantastiskt och jag var självklart glad över att han märkte det, att han såg det och att gillade det osv. Jag tycker också att han är super! Det har varit en ära från min sida att få vara med i en sån bra tidning. De små sakerna blir till verklighet sakta men säkert. Det är någt som jag kan se mig själv göra i framtiden. Jag kommer alltid att göra musik men båda funkar bra ihop.

Betyder det att vi kommer att få se dig som en modell snart? Kanske på catwalken också?
Bill:
Ehm.. Jag kan tänka mig det! Förhoppningsvis kommer vi till Fashion Week härnäst och fångar upp lite saker där. Kanske att jag gör något själv i framtiden, får tid till min egna kollektion osv. Det är något att frambringa.

Vartifrån är din stil inspirerad?
Bill:
Åh, jag vet faktiskt inte. Det är en svår fråga, jag antar att inspirationen kommer överallt ifrån. Det är blandat. Hela grejen med håret, använda smink och sånt började genom vampyrfilmer! Jag älskade vampyrfilmer när jag var liten och jag gick klädd till en Halloweenfest som en vampyr en gång och det började även privat sen.

Nämn något du aldrig skulle kunna ha på dig?!
Bill:
Ehm, kläderna Tom har på sig [skrattar]. Jag skulle aldrig ha på mig dem och dessutom är äkta päls är ett stort nej! Jag är en äkta fiende av pälskappor, allt äkta som ormskinn osv. Alla exotiska djur, de är bara förbjudet! Jag tycker kappor ser bra ut generellt sätt men man kan göra dem på ett mer konstgjorda. Jag äger också bra kappor och nuförtiden behöver man inte döda djur för kläder, det är väldigt viktigt för mig.

Är ni varandras sanna stilkritiker?
Bill:
I alla fall! Jag antar att vi håller varandra levande. Jag har förstått vad Tom har velat göra med "det" genom året och tvärtom. Vi tycker definitivt den andre ser ut som ett helvete på ett modemässigt sätt. Men ehm, ja! Jag tycker att han utvecklas lite, det blir bättre. Jag känner mig mer och mer bekväm med vad Tom har på sig genom åren. Men jag tror fortfarande inte att vi kommer byta kläder, det kommer inte på fråga!

Nyckelord: Tvillingar - Varierar du när det kommer till mode på något sätt?
Bill:
Jag tror att det kommer automatiskt! Alltså, när vi var 6 år sprang vi omkring i exakt likadana kläder och vi hade tröjor med våra namn på så att folk kunde se skillnad på oss. Och sen började det att man själv valde kläder och inte mamma. Sen gick det automatiskt i olika riktningar. Tom's stil är mer relaterad till den musiken han lyssnar på, han lyssnar bara på hiphop men han spelar i ett rockband så det passar inte ihop så bra. Men han har alltid varit rak på sak med hans kläder. Jag slog faktiskt vad med honom! Jag sa att han inte kommer ha de kläderna när han blir 30 år! Vadet pågår fortfarnade. Han tror att hans stil alltid kommer vara så.

Vad slog ni vad om?
Bill:
Jag minns inte vad vi slog vad om. Jag tror det är mer att jag alltid kan skratta åt honom eftersom han har burit såna stora kläder hela sitt liv! Han vill uttrycka sig själv. Han tror att han kommer bära det här när han är vuxen och gammal! Det är därför jag ser fram emot det. Jag skulle säga att det redan går i en annan riktning. Hans kläder blir mindre genom tiden. Jag ser fram emot hur detta kommer att fortsätta. Tja, jag gör den här modefotgraferingen tillsammans med Tom för första gången. Normalt gör jag det själv och som jag sa så är det viktigt att jag känner mig bekväm i de här kläderna. Jag skulle inte bära en handduk med en sovmask till exempel, det är uppklätt. Allting måste passa och en bra fotograf behövs. Vi har en bra fotograf här som jag lärde känna idag som tar väldigt bra bilder. Om det passar så gillar jag att göra det här.
Tack till Pat för engelsk översättning. Svensk översättning av mig Elina, ge creds ifall ni använder detta.

Kommentarer
Postat av: ERIKA

Gud vad han är fin!

2010-01-18 @ 22:01:47
URL: http://letsgochasethesunset.blogg.se/

Kommentera här/Comment here:

Ditt namn/Your name:
Kom ihåg mig/Remember me?

MSN/E-mail: (publiceras inte/not published)

URL/Your site or blog:

Kommentar/Comment:

Trackback
RSS 2.0